Ana SayfaGüncelKarin Karakaşlı’dan çocuk kitabı: ‘Konaktakiler’

Karin Karakaşlı’dan çocuk kitabı: ‘Konaktakiler’

HABER MERKEZİ – Karin Karakaşlı ‘Gece Güneşi’ ve ‘Dört Kozalak’ isimli çocuk ve gençlik kitaplarının ardından 8-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik ‘Konaktakiler’ kitabı Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Çağdaş edebiyatın güçlü kalemlerinden Karin Karakaşlı, 8-12 yaş grubundaki çocuklar için kitap yazdı.

Karakaşlı’nın yazdığı ‘Konaktakiler’ Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

konaktakilerKarin Karakaşlı, son kitabında çocukların ve evlerin dilinden konuşuyor. Tarihin farklı dönemlerinde yaşanmış ve iç içe geçmiş aile hikâyelerini şiirsel bir üslupla aktarıyor. Terk edilen ya da göç etmek zorunda kalarak yalnızlaşanın sadece insanlar olmadığını, yaşanmışlıkların tanığı yapıların kalplerinin de nasıl örselenebildiğini duyumsatıyor.

Karakaşlı, her koşulda dayanışmanın gücünü hatırlatıyor ve yaşamı yüceltiyor.

Konu Özeti

Gülperi, Çınar ve Poyraz’dan oluşan Üç Kat Tat Çetesi’nin en sevdiği eğlence, mahalledeki “perili köşk”ün bahçesinde oynamak, yıkık dökük odalarında dolaşmaktır. Terk edilmiş, harap durumdaki evden sesler geldiği uyarılarına aldırmayan kafadarlar, günün birinde evde oynarken hiç ummadıkları bir sahneyle karşılaşır. Aynı anda umut da, perili köşkün eşiğinden giriverir. Ancak, üç arkadaş bu kederli evin ve içindekilerin yüzünü güldürebilecek midir?..

Karin Karakaşlı

1972’de İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü bitirdi.

Başka Dillerin Şarkısı (1999), Can Kırıkları (2002) ve Yetersiz Bakiye (2015) adlı öykü kitaplarının yanı sıra Müsait Bir Yerde İnebilir Miyim? (2005) adlı bir romanı ve köşe yazılarını topladığı Cumba (2009) adlı bir deneme kitabı var.

Benim Gönlüm Gümüş (2009), Her Kimsen Sana (2012) ve İrtifa Kaybı (2015) adlı şiir kitaplarıyla da tanınan Karakaşlı’nın Asiye Kabahat’ten Şarkılar Dinlediniz adlı anlatı kitabı 2016’da yayımlandı.

1994 Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda üçüncülük, 1995 Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda birincilik kazanan yazar, 1998 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’ne de değer görüldü.

Bütünüyle gözden geçirilerek Günışığı Kitaplığı tarafından yeniden yayımlanan gençlik romanı Ay Denizle Buluşunca, 1997 Bu Yayınevi Roman Yarışması’nda mansiyon aldı.

Çocuklar için yazdığı ilk kitap olan Gece Güneşi yine Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan Karakaşlı’nın, Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı Dört Kozalak (2014) adlı gençlik kitabı, ÇGYD tarafından 2015 Yılın En İyi Çocuk Romanı seçildi.

Son romanı Konaktakiler (2016) adlı bir çocuk kitabı olan Karakaşlı, İstanbul’da yaşıyor ve Agos gazetesinde genel yayın yönetmeni yardımcılığı görevini sürdürüyor, farklı gazete ve dergilerde köşe yazıları yazıyor.