Ana SayfaGüncelKurtulmuş’tan da CHP’ye ‘açık kapı’

Kurtulmuş’tan da CHP’ye ‘açık kapı’

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ‘Başkanlık sistemi’ konusunda CHP’ye kapılarını açık olduğunu söyledi. Avrupa Parlamentosu Başkanı’na tepki gösteren Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz gün ‘Başkanlık sistemi’ ile ilgili AKP’nin hazırladığı metni görmek istediklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’la görüşebileceklerini söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına yanıt veren Kurtulmuş, “CHP’nin ‘kapımız açıktır’ sözüne karşı biz de şunu söylüyoruz; bizim kapımız da sonuna kadar açıktır” dedi:

Kapsamlı anayasa değişikliği yapılabilmesi başkla bir zaman bırakılacak. Şu anda üzerinde durdurğumzu konu başkanlık sistemine geçişin alt yapısını yapacak olan anayasa değişikliği sistemidir. 330’u bulduğumuz an anayasa değişikliği Meclis’e gelir. 367’yi bulursan ne ala 367’yi bulsak bile millete gideriz.

MHP ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gönlümüz arzu eder ki CHP de bu görüşmelerin bir parçası olsun. CHP’nin ‘kapımız açıktır’ sözüne karşı biz de şunu söylüyoruz; bizim kapımız da sonuna kadar açıktır. CHP, yeni anayasa değişikliği süreçleri içerisinde yer almak isterse, bütün görüşlerini getirebilir, bunları konuşabiliriz.

  Kılıçdaroğlu: Öyle bir başkanlık getirirler ki eleştirilerimiz, kullandığımız dil farklı olur

AB’ye tepki

Hükümet Sözcüsü, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un dün yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi:

AB İlerleme Raporu, tamamıyla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak, siyaseten Türkiye’nin özellikle teröre karşı verdiği zor mücadelede, Türkiye’nin mücadelesini de bir şekilde etkileyebilecek olan yanlı bir rapordur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi, bu raporun yazılmasındaki düşüncenin de çok dostane olmadığını ifade etmek isterim.

Kaldı ki Avrupa Parlamentosu Başkanı Sayın Schulz’un açıkça tehditkar sözlerine de anlam vermek mümkün değil. Şimdiye kadar Türkiye, bu kadar çok terörle mücadelede nice badirelerden geçmişken bir kere Avrupa Birliği, çok yüksek perdeden, bu raporda ortaya koyduğu gibi, terörü lanetleyen bir cümle söylemiş midir?

  AP Başkanı'ndan Türkiye açıklaması: Ekonomik yaptırımlar düşünebiliriz

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanması

Öte yandan Numan Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanması ile ilgili de şunları söyledi:

Rektör seçimleri konusunda geçtiğimiz dönemlerde her rektör seçimi sırasında hemen hemen maalesef üniversitede kamplaşmalar olur. Şu tarafın adamı bu tarafın adamı diye… Rektörlük seçimi bittikten YÖK tarafından sıralama yapılıp Cumhurbaşkanı tarafından atandıktan sonra bile o tartışmalar devam ederdi. Zaten YÖK sıralıyor.

Geçmişte de az oy alanın rektör seçildiği dönemler oldu. Gerginliklerin ortaya çıkmaması bakımından böyle bir KHK çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız da önüne konulan isimlerden birini seçmiş oldu.

Previous post
PFDK Amedspor'a ceza kesti, taraftar cezayı mendil satarak ödedi
Next post
Erdoğan: Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar?