Ana SayfaGüncelMardin, Van, Dersim ve Siirt belediyelerine kayyum atandı

Mardin, Van, Dersim ve Siirt belediyelerine kayyum atandı

HABER MERKEZİ – Mardin ve Van Büyükşehir ile Siirt ve Dersim belediyelerine kayyum atandı. Mardin’de Vali Mustafa Yaman, Van’da Vali İbrahim Taşyapan, Siirt’te  Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Dersim’de ise Vali Yarımcısı Olgun Öner kayyum olarak atandı.

Mardin ve dün belediye eş başkanı tutuklanan Siirt ve Dersim belediyeleri ile operasyon düzenlenen ve belediye eş başkanı Bekir Kaya’nın  gözaltına alındığı Van büyükşehir belediyesine kayyum atandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile dün tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın görevlerinden uzaklaştırıldığını açıklarken,  iki belediyeye kayyum atandığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı’nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.

İçişleri Bakanlığı’nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir.

Yine İçişleri Bakanlığı, sabah saatlerinde eş başkanı Bekir Kaya’nın gözaltına alındığı Van Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atandığını açıkladı.

Bakalık açıklaması şu şekilde:

İçişleri Bakanlığı: Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya görevinden uzaklaştırılmış olup; Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Belediye Eş Başkanları tutuklanan Dersim Belediyesi’ne ise Dersim’de Vali Yardımcılığı görevini yürüten Olgun Öner getirildi.

Mardin, Van ve Siirt belediyelerine kayyum atanmasıyla birlikte kayyum atanan Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye sayısı 34’e yükselmiş oldu.

  Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kaya tutuklandı
  Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan tutuklandı
  Varto Belediyesi’ne kayyum atandı



Önceki Haber
Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan tutuklandı
Sonraki Haber
'NATO üssündeki Türk askerleri Almanya'ya iltica başvurusu yaptı'