Ana SayfaGüncelMask-Kara’dan şiddet gören kadınlara adanan bir oyun: ‘Kadın Ölüleri’

Mask-Kara’dan şiddet gören kadınlara adanan bir oyun: ‘Kadın Ölüleri’

HABER MERKEZİ –  Mask-Kara Tiyatrosu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘Kadın Ölüleri’ adlı oyunu tüm şiddet gören kadın ve çocuklar için sahneleyecek. 

Mask-Kara Tiyatrosu tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde izleyiciyle buluşacak olan ‘Kadın Ölüleri’ oyunu şiddete maruz bırakılan kadın ve çocuklar için sahnelenecek.

25 Kasım Günü’nde, Afife Jale Kültür Merkezi’nde galası düzenlenecek olan oyunda rol alan Eylem Öden, “Bir kadının dramını bu kadar şeffaf anlatması yıkılan inancımın tekrar kazanılmasına sebep oldu” diye konuştu.

770x500nc-ist-23-11-2016-kadin-oluleri-rop3

Oyunla nasıl tanıştığını anlatan Öden, “Yönetmenimle oyun için ilk buluşmamızda elinde bir kitapla geldi , ‘Oyun bu kitapta’ dedi. Eve gider gitmez bir solukta okudum okudum da bir de gelin bana sorun, neler hissettiğimi anlatmaya kalksam kelimeler kifayetsiz kalır” dedi.

“Şiddeti onaylayan zihniyet oldukça kadına şiddet bitmeyecek”

Düzyol, oyunda cinsel istismara dikkat çekildiğini belirtti ve oyun hakkında şunları söyledi:

Boğazım düğüm düğüm yüreğim paramparça okudum. Öyle imgeler var ki nasıl yani dedirtiyor insana. Kaç sigara yaktım üst üste hatırlamıyorum. Benim oynadığım iki ayrı kadın dramı. Hatta birine kadın demeye bile utanıyorum. Çünkü 14 yaşında bir çocuğun birileri tarafından defalarca tecavüze maruz kalması. Diğer rolde ise anneyim ve 11 yaşındaki çocuğumun hatta bebeğimin hamile kalmasına tanık oluyorum. Acaba 11 yaşındaki evladımın hamile olması mı yoksa bu eylemi çocuğuma yaşatanın en yakınım olması mı acı?

Kadınlara dayanışma çağrısında bulunan Düzyol, sözlerini şöyle noktaladı:

Tanık olduğumuz şiddete onay veriyor ya da sessiz kalıyorsak şiddetin bir parçası da biziz demektir. Adi, eşit, şiddetsiz bir dünyada yaşamak ümidiyle tüm kadınların sesi olmaya devam edeceğim. Umut ediyorum ki kadınlarımız mücadele ile cinsiyet ayrımı olmadan adil, üretken, eşitlikçi bir topluma kavuşup hak ettikleri yere geleceklerdir

770x500nc-ist-23-11-2016-kadin-oluleri-rop2