Ana SayfaGüncelMetropoll’ün son araştırması: Yüzde 51 başkanlığa karşı, HDP barajı geçiyor

Metropoll’ün son araştırması: Yüzde 51 başkanlığa karşı, HDP barajı geçiyor

HABER MERKEZİ – Metropoll’ün son kamuoyu araştırmasına göre seçmenlerin yüzde 51’i başkanlık sistemine karşı. Olası bir seçimde ise AKP düşüşte CHP ise yükselişte; HDP’nin oyu ise yüzde 10.7.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin sahibi Özer Sencar, başkanlık sistemi referandumu ve olası bir seçimde partilerin oy oranlarına ilişkin son kamuoyu araştırmalarına ilişkin verileri paylaştı.

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Bidebunudinle’de konuşan Sencar, başkanlık sisteminin referandumda AKP için ‘çantada keklik olmadığı’ yorumunda bulunurken, seçmenlerin yüzde 51’inin başkanlık sisteminin karşısında olduğunu belirtti.

Sencar, şöyle konuştu:

‘AK Parti ile MHP’nin yeni anayasa konusunda anlaşıyor olması, değişikliğin referandumda kabul edileceği anlamına gelmiyor.

Yüzde 10’luk bir kesi kararsız ve esas belirleyici olan da bu yüzde 10’luk kesim. Kararsız yüzde 10’u yanına çekmeyi başaran kazanır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  karakterini düşündüğümüzde OHAL’de sandığa gidilmesini istemeyecektir. Zira ‘OHAL’de kazandın’ dedirtmez. Dolayısıyla OHAL’de refaranduma gitme ihtimali yoktur.

‘Bugün seçim olsa’

Sencar, “Bugün seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alacak?” sorusunun yanıtını da verdiği programda şunları dile getirdi:

Kasım ayında bir önceki aya göre CHP 3 puanlık bir artışla 23.5’tan 26.5’a yükseldi.

AK Parti de  yüzde 3’lük bir düşüş kaydetti. AK Parti’nin oyları Ekim ayında yüzde 53 iken Kasım ayında yüzde 49.5’e düşmüş.

MHP’nin oy oranı yüzde 11.5.

HDP’nin oy oranı ise yüzde 10.7 olarak görünüyor.