Ana SayfaGüncel“Moonlight” ABD’de seyirciyle buluşuyor

“Moonlight” ABD’de seyirciyle buluşuyor

HABER MERKEZİ – Akademi Ödülleri’nde Oscar’ı kazanacağı düşünülen ve film festivallerine damgası vuran “Moonlight” filmi Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) vizyona girdi.

Afro- Amerikan bir eşcinsel gencin çocukluğundan yetişkinliğine, hem teninin rengi hem de cinsel tercihleri nedeniyle hayatta başına gelenleri konu alan “Moonlight” filmi ABD’de vizyona girdi.

Geçtiğimiz Ekim ayında katıldığı uluslararası film festivalleriyle adından söz ettiren ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan filmin yönetmen koltuğunda Barry Jenkins oturuyor.

Jenkins filme dair şunları söyledi:

Amerika’da birçok insanın haklarından mahrum bırakılarak yaşamak zorunda olduklarını biliyorsunuz. Onların sesi duyulmuyor. Hikayemizdeki bu karakterle dünyaya böylesi zorluklarla mücadele eden görünmez kişilerin sesini duyuracağız.

“İnsanlar tutkuları için film çekebilir”

Aktris Naomie Harris düşük bütçeli filmlere imza atıldığı takdirde insanların tutkuları için film çekebileceğini belirtti.

Harris; “Bu filmler daha ulaşılabilir olurlar ve bu filmlerin ‘Moonlight’tan daha başarılı oluşunu izlemeliyiz. Böylece film yapımcıları da seyirci de bunu görecek. Bu tarz filmlerin bir izleyici kitlesi var ve insanlar bu tip filmlere aç.” şeklinde konuştu.

Filmde uyuşturucu kullanan anne rolünde seyirci ile buluşan Janelle Monae ise;

Bu senaryoyu okuduğumda eşsiz olduğu kadar taze ve farklı bir hikayeyle karşılaştığımı anladım. Yazarın kaleminde öyle bir gerçeklik hakimdi ki… Kağıda karakterler gerçek birer insanmış gibi dizilmişti sanki… Oldukça kompleks, tek boyutlu olmayan insanlardı onlar.

Filmin Türkiye’de hangi tarihte gösterime gireceği henüz belli olmazken, Avrupa’da Şubat ayında vizyona girmesi bekleniyor.




Önceki Haber
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı
Sonraki Haber
AB büyükelçileri olağanüstü toplanacak