Ana SayfaGüncelMor Dayanışma’dan ‘öz savunma’ atölyesi

Mor Dayanışma’dan ‘öz savunma’ atölyesi

HABER MERKEZİ – Mor Dayanışma, “Erkek şiddetini durdurmaya, kadınlar öz savunmaya” sloganı ile öz savunma atölyeleri başlattı. Mor Dayanışma üyesi Gamze Özkök, “Biz kadınlar olarak yaşamımızı savunmak için böyle bir atölyeye ihtiyaç duyduk” dedi.

Kadınların bedeni üzerinden yapılan politika ve istismarlara karşı öz savunma atölyelerine bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da kuruluşunu ilan eden Mor Dayanışma kadınlar için öz savunma atölyesi başlattı.

Tüm kadılara ‘Gelin yaşamımızı birlikte savunalım’ çağrısında bulunan Mor Dayanışma üyelerinden Gamze Özkök, atölyeleri neden oluşturduklarını anlattı.

gamze_ozkok

“İçinde bulunduğumuz süreçte kadınlar olarak savunmanın ihtiyacını yakıcı bir şekilde hissediyoruz” diyen Özkök şunları söyledi:

Biz kadınlar her gün tacize, tecavüze uğruyoruz. Çünkü; biz kadınlar sokakta yüreğimiz ağzımızda yürüyoruz. Toplu taşıma araçlarında nereden tekme gelecek diye bekliyoruz. Yani, biz kadınlar, yaşamlarımızı savunmak için böyle bir atölyeye ihtiyaç duyduk

Her kesimden kadınların katılması hedeflenen atölyelere 4 Aralık tarihine kadar kayıt alınacak.

Tamamı ücretsiz olacak atölyelerin ilki Beşiktaş ve Kadıköy’de başlayacak.

İlerleyen zamanlarda İstanbul’un Tuzla ilçesine bağlı Aydınlı Mahallesi ve Kağıthane ilçesine bağlı Nurtepe semtlerinde de açılması planlanan atölyelerde, kadınlara 16.00 ile 19.00 saatleri arasında öz savunma dersleri verilecek.

Özkök, karar mercilerinin kendileri ile ilgili karar verdiğini, yaşamlarına müdahale edilen kadınların ise evlere hapsedilmeye çalışıldığı bir sürecin yaşandığını belirtti.

Özkök, atölyelerle, kadınların bir yandan kendilerini koruduğunu diğer yandan da yüzyıllardır öğretilen “korkaklık” ve “kendine güvenmeme” halinden sıyrılacağını kaydetti.

“Kız kardeşlik dayanışmasını yükseltelim”

Özkök son olarak şunları ekledi:

Bu nokta da yürüttüğümüz mücadele ile ulaştığımız kadınlara “bu yaşam bizim” diyoruz. Ve saldırılan yaşamlarımızı korumak için öz savunma atölyeleri düzenliyoruz”

Gelin, kendimize güvenelim, kız kardeşlik dayanışmasını yükseltelim ve yaşamlarımızı beraber savunalım

Mor Dayanışma’nın 4 Aralık’ta Beşiktaş ve Kadıköy’de başlatacağı öz savunma atölyelerine kayıt yaptırmak isteyen kadınlar, şu numaralar üzerinden irtibata geçebilir:

*0553-209-34-96

*0534-736-88-60