Ana SayfaGüncelNihat Kazanhan’ı öldüren polise ‘iyi hal’ ve ‘haksız tahrik’ indirimi

Nihat Kazanhan’ı öldüren polise ‘iyi hal’ ve ‘haksız tahrik’ indirimi

HABER MERKEZİ – Cizre’de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüyle ilgili davanın karar duruşmasında mahkeme, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan sanık polise “olası kasıt” ve “haksız tahrik” indirimleri ile 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

2015 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın polis kurşunuyla ölümüne ilgili açılan davada karar duruşması Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davaya Ankara, Manisa, İstanbul, Diyarbakır ve Şırnak barolarından çok sayıda avukat katıldı.

Duruşmada konuşan Kazanhan ailesinin avukatı Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, “Kamu görevlilerinin her suçu işleyebileceği algısı yıkılmalı, sizden tarihi bir karar bekliyoruz” dedi.

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Kazanhan’ın vurulduktan sonra hastaneye götürülmemesinin suçun kasten işlendiği anlamına geldiğini söyledi.

Avukatların beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenilen polis hakkında “olası kasıtla insan öldürme” suçu olduğuna karar vererek müebbet hapis cezası kararı verdi.

Mahkeme  “haksız tahrik” indiriminin uygulanmasıyla sanık polise verdiği hapis cezasını 16 yıla indirdi.

Ayrıca mahkeme, sanık polis için “iyi hal” indirimi de yaptı. “Haksız tahrik” indirimi ile hapis cezası 13 yıl 4 aya düşürüldü.

Ne olmuştu?

12 yaşındaki Nihat Kazanhan Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015’te polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Hükümet yetkilileri ve emniyet Kazanhan’ın ölümünde polisin sorumluluğu olmadığını iddia etseler de Kazanhan’ın polislerce öldürüldüğüne dair polis kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Davada olay günü  Kazanhan’ın yanında bulunan olayın tanığı Davut Yanık (14) da sokağa çıkma yasakları sırasında Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde açılan ateş sonucu yaralanmıştı.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Neden beni mahkemeye vermiyorsunuz?
Sonraki Haber
Özgür Radyo geri dönüyor