Ana SayfaDünyaPolonyalı kadınlar için temel dövüş kursları

Polonyalı kadınlar için temel dövüş kursları

HABER MERKEZİ – Polonya Savunma Bakanlığı, ülke çapında kadınlar için yakın dövüş kursları başlatacak. Kurslarda silahlı saldırılara, tekmelere ve boğmaya karşı savunma teknikleri de öğretilecek.

Polonyalı kadınlar, Savunma Bakanlığı tarafından verilecek kurslarda silahsız yakın dövüş tekniklerini öğrenecek.

Ordu personelinin eğitim vereceği kurslar, 19 Kasım-3 Haziran tarihleri arasında 30 askeri tesiste yapılacak.

Kursta, savunma pozisyonlarının yanı sıra tekmelere, silahlı saldırılara ve boğmaya karşı savunma teknikleri de öğretilecek.

Polonyalıların bazıları, kursların ordunun imajını geliştirmeyi amaçladığını iddia ediyor.

Savunma Bakanlığı açıklamasında; ordunun ilk kez ülke genelinde bir program sunduğunu ve kursların 18 yaşından büyük tüm sağlıklı kadınlara açık olduğunu belirtti.

“Kadınlara temel dövüş tekniklerini öğreteceğiz”

Kurs programını başlatan Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, amacın “kadınlara temel dövüş tekniklerini öğretmek ve bunun da ötesinde egzersiz yaptırmak” olduğunu söyledi.

Bakan ayrıca “Tüm kadınları davet ediyoruz. Kurslarda hala yer var ve yaş sınırı da yok” dedi.

Eski bir Özel Kuvvetler Komutanı olan Roman Polko, Dziennik Polski haber sitesine yaptığı açıklamada, “Aikido ve juijitsu öğrenmek size savaş kazandırmaz” dedi.

Polko ayrıca, vatandaşlara silahsız dövüş teknikleri öğretmenin ordunun işi olmadığını, orduya alınmak istenebilecek potansiyel adayları tespit etmek için yapılıyor olabileceğini ifade etti.

Kursların ordu değil, polis tarafından verilmesi gerektiğini belirten Krakowlu gazeteci Marcin Ogdowski de bunun bir “propaganda boyutu” olduğunu vurguladı.