Ana SayfaGüncelProtestolar sürüyor, çok sayıda gözaltı

Protestolar sürüyor, çok sayıda gözaltı

HABER MERKEZİ – HDP’li 12 milletvekilinin gözaltına alınması Ankara ve İstanbul dahil birçok ilde protesto ediliyor. Polisin müdahaleleri sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da dahil olduğu 12 HDP’li vekil gece saatlerinde gözaltına alınmıştı.

HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınması Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Antalya, Aydın, İzmir, Van ve birçok ilde protesto ediliyor. Polisin müdahalelerinde çok sayıda kişi ise gözaltına alındı.

Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesi önünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul

İstanbul’da HDP Kadıköy İlçe Örgütü’nün Halitağa Caddesi’ndeki eylemine polis müdahale etti.

Polis, kitleye silah çekerken, cadde halkın girişine kapatıldı. Dükkanların kepenkleri de zorla indirildi.

Silah çekme anını fotoğraflamaya çalışan HDP üyesi Şehriban Alkış ise gözaltına alındı.

Ankara

Ankara’da HDP ile meslek örgütlerinin ve sendikaların yapacağı açıklama öncesinde Yüksel Caddesi abluka altına alındı.

Polis, toplananlara gaz bombalarıyla müdahale etti.

En az 6 kişi gözaltına alınırken, kurum temsilcileri darp edildi.

Antalya

Antalya’da HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyenlere yönelik polis müdahalesinde aralarında il eşbaşkanları İhsan Nergis ve Songül Şarklı’nın bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Aydın

Aydın’da HDP Didim ilçe örgütü ilçe binasında milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto için ilçe binası içinde bir basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

İlçe binasını etrafını saran polisler basın açıklamasını engellemek istedi. İçeride bulunan HDP’lilerin tepki vermesi üzerine polisler ilçe binasına girerek bina içinde bulunan yaklaşık 40 HDP’liyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan HDP’lilerin Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan polisler Aydın HDP il örgütünün etrafını da abluka altına almış durumda. Polisler il binasından çıkan il yöneticisi Barış Göze’yi de gözaltına aldı.




Önceki Haber
Başbakan'dan internet kesintisi itirafı: Böyle tedbirlere başvurulabilir
Sonraki Haber
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı