Ana SayfaÇeviriRobert Fisk: Ortadoğu Trump’a üstesinden gelemeyeceği bir seçenek sunacak

Robert Fisk: Ortadoğu Trump’a üstesinden gelemeyeceği bir seçenek sunacak

HABER MERKEZİ – Donald Trump’ın ABD’nin yeni başkanı seçilmesine dair bir yazı kaleme alan Robert Fisk, Trump’la birlikte ‘denge siyasetinin’ sonuna doğru gelindiğine işaret eden bir değerlendirmede bulundu. Ortadoğu’nun Trump’a üstesinden gelemeyeceği bir seçenek sunacağını söyleyen Fisk, bunun ise ‘savaş ya da barış’ olduğunu ancak Trump’ın bunu kaldıramayacağını söyledi.

The Independent’ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, ABD’deki seçim yarışında Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın Birleşik Devletler’in yeni başkanı olması ve bunun olası etkilerine dair bir yazı kaleme aldı.

Fisk, Trump’ın seçim zaferi ile “Ortadoğu’da hiçbir değişiklik olmayacağını” söyledi. Trump’ın göçmen karşıtı söylemleri olsa da Clinton ile birlikte bildiği tek şeyi ise şöyle ifade etti:

“Cezayir’den Pakistan-Hindistan sınırına kadar büyük bir coğrafya var ya da Fas’la Pakistan-Hindistan arasında veya İran-Pakistan sınırı arasında. Yalnızca Tanrı Amerikalı politikacıların ya da Trump’ın zihninde Ortadoğu’nun nerede olduğunu biliyor.”

ABD’nin Körfez ülkelerini silahlandırmaya devam edeceğini ve bu ülkelerin de Amerika’nın silahlarını, uçaklarını, tanklarını ‘silip süpürmeyi’ sürdüreceğini de yazan Fisk, “Trump da tatsız monarşileri ziyaret edecek ve onlara kral gibi davranacak” dedi.

Fisk, Trump’ın aynı zamanda sorgusuz sualsiz bir şekilde Ortadoğu’da demokrasiyi savunacağına ve Barack Obama gibi durmadan ‘terör terör terör’ diye eleştiriler getireceğine de dikkat çekti.

Yazısında son olarak “Size çok cesur ve zalim bir tahminde bulunacağım” diyen Fisk, ‘denge siyasetinin’ sonuna işaret ederek şunları ifade etti:

“Ortadoğu Trump’a dehşet verici bir seçenek sunacak: savaş ya da barış. Ve Trump bunu kaldıramayacak.”

Previous post
Kadınlar tutuklu milletvekili ve yazarlara mektup gönderdi
Next post
İlerleme Raporu açıklandı, Piri 'Türkiye'yle üyelik ilişkilerini donduralım' dedi