Ana SayfaBilim ve TeknolojiSansür zamanlarında VPN kullananlar fişleniyor mu?

Sansür zamanlarında VPN kullananlar fişleniyor mu?

HABER MERKEZİ – İnternet sansürünün gerçekleştiği sırada erişim engellerinin aşılması için VPN kullananlar fişleniyor mu? Soruya yanıt veren Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Söz konusu değil” dedi ama ekledi: “VPN’in sadece terör gibi amaçlarla kullanımlarının kısıtlanmasına yönelik. Ona da herhâlde kimsenin itirazı olmaz.”

İnternetin sık sık farklı gerekçelerle sansüre uğratıldığı sıralarda Türkiye’de erişim engellerinin aşılması için VPN kullananlar fişleniyor mu?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, muhalefet vekillerinin konuyla ilgili bu sorusunu yanıtladı.

Hürriyet’in haberine göre Bakan Aslan, internet kesintileri sırasında sanal ağ VPN’i kullananları fişlemediklerini söyledi.

Arslan, mahkeme kararı veya özellikle güvenlik gerekçesiyle kesintiler yapılabildiğini, bunların da hukuka uygun olduğunu savundu:

VPN kullanıcılarının fişlenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil, bu doğru bir ifade değil. Alınan tedbirler VPN’in sadece terör gibi amaçlarla kullanımlarının kısıtlanmasına yönelik. Ona da herhâlde kimsenin itirazı olmaz.

Özellikle sosyal medya kesintilerinde kullanıcılar, erişim engelinin getirildiği zamanlarda VPN üzerinden sansürü aşıyor.

Ancak geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun operatörlerden VPN servislerini engellemesini istediği bilgisi basına yansımıştı.