Ana SayfaGüncelŞırnak sınırına askeri sevkiyat: Operasyon hazırlığı mı?

Şırnak sınırına askeri sevkiyat: Operasyon hazırlığı mı?

HABER MERKEZİ – Sınır bölgesindeki Şırnak’ın Silopi ilçesine askeri sevkiyat yapılıyor. Milli Savunma Bakanı sevkiyat için “her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası” değerlendirmesinde bulundu. Gazeteci Fehim Işık ise Silopi sevkiyatının “PKK’ye dönük bir operasyon için olabileceği” yorumunda bulundu.

Ankara ve Çankırı’daki birliklerden çok sayıda tank ile zırhlı araç, sınır bölgesindeki Şırnak’ın Silopi ilçesine doğru hareket etti.

Birliklerin 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na ait olduğu öğrenildi.

Ankara’dan tanklar ve tank kurtarıcıları, Çankırı’dan ise tekerlekli araçlar ve iş makinelerinin Silopi sevk ediliyor.

Savunma Bakanı’ndan açıklama

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sınıra yapılan zırhlı araç sevkiyatına ilişkin, şu açıklamayı yaptı:

“Bölgemizde önemli gelişmeler var. Bir taraftan Türkiye’nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var, diğer yandan da sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var.

“Bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası.”

Fehim Işık: PKK’ye operasyon için olabilir

Sevkiyata ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazeteci Fehim Işık söz konusu sevkiyata dair “Musul için onay alamayan ve dolayısıyla riski üstlenemeyen Türk ordusunun Silopi sevkiyatı, PKK’ye dönük bir operasyon için olabilir” yorumunda bulundu.

Erdoğan Şengal’e operasyon sinyali vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Şengal’e operasyon sinyali vermişti.

Erdoğan, “Suriye ve Irak’ta, şu anda Kerkük’te, Musul’da, Telafer’de, Sincar’da (Şengal) bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz” demişti.

Bunun gerekçesini ise “Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar’a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var” sözleriyle ifade etmişti.

  Erdoğan'dan ABD'ye Rakka için çağrı, Şengal'e operasyon sinyali