Ana SayfaGüncelSoylu: 370 derneğe kilidi vurduk, bağırıp çağırıyorlar; hadi açın da görelim

Soylu: 370 derneğe kilidi vurduk, bağırıp çağırıyorlar; hadi açın da görelim

HABER MERKEZİ – 370 derneğin kapatılmasıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bağırıyorlar, çağırıyorlar. 370 dernek kapattık. Vurduk kilidi, gitti. Hadi bakalım açın da görelim” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 370 derneğin kapatılmasına dair konuştu.

Bir açılışta konuşan Soylu, “Bağırıyorlar, çağırıyorlar. 370 dernek kapattık. Neden? Oralarda konaklayacaklar, pinekleyecekler, terör örgütüne destek sağlayacaklar, biz de onları meşru bir organ olarak göreceğiz. Vurduk kilidi, gitti. Hadi bakalım açın da görelim” dedi.

Soylu, kamu görevliliğini uygun görmediklerine ‘nasip ettirmeyeceklerini’ söylediği konuşmasında “Kamu görevlisiyse de bir şekilde PKK’ya dayanıyorsa, yardım, yataklık ediyorsa, bu milletin hiçbir kuruşunu onlara nasip ettirmeyiz. Bütün vali, kaymakam, emniyet müdürleri ve jandarma kuvvetlerimiz, bu işin üzerine gidiyor” dedi.

370 dernek kapatıldı

İçişleri Bakanlığı’nın 370 derneğin faaliyetinin durdurulduğunu açıklamasının ardından, arasında hukuk, kadın, çocuk ve göç konularında çalışan derneklerin de olduğu operasyonlar yapılmış ve derneklerin kapıları mühürlenmişti.

Previous post
ÖHD üyesi avukat Levent Pişkin gözaltına alındı
Next post
İZBAN grevi 7. gününde: 'Birlik içindeyiz'