Ana SayfaGüncelTrans kadınların sesi ‘Ben de Varım’ kitapçılarda

Trans kadınların sesi ‘Ben de Varım’ kitapçılarda

HABER MERKEZİ – Deniz Su Tiffany’nin yeni kitabı ‘Ben de Varım’, Ray Yayıncılık’tan çıktı. Transların sesi ‘Ben de Varım’, Türkiye’de trans kadınlar için hukuk, psikoloji, cinsiyet geçiş süreci, tasavvuf ve kültür konularını kapsıyor.

GZONE Magazine editörü Deniz Su Tiffany’nin yeni kitabı ‘Ben de Varım’, Ray Yayıncılık etiketiyle kitapçılarda yerini aldı. Kitaba, kitapevlerinin online satış sitelerinden de ulaşabilirsiniz.

‘Ben de Varım’, Türkiye’de trans kadınlar için hukuk, psikoloji, cinsiyet geçiş süreci, tasavvuf ve kültür konularını kapsıyor.

Trans kadınların sesi olacak kitap, trans kadınlarla ilgili birçok bilgi ve yaşanmışlık içerdiği için trans kadınları tanımayan ve önyargıları sebebiyle transfobi geliştirenlere karşı bir reçete olma iddiasıyla yola çıktı.

Kitabın bir diğer amacı ise, trans görünürlüğüne olumlu bir katkı sağlamak ve transfobinin yaygın olduğu ülkelerde bile trans kadınların neler yapabileceğini göstererek onlara güç ve moral kazandırmak.

Tanıtım bülteni

Eğer din, dil, ırk ya da cinsel kimliğinizden ötürü ezilen bir azınlık mensubuysanız canınızın yanmaması için sesinizi duyurmanız gerekir. Fakat ses nasıl duyurulur? Ya elinize alırsınız megafonu bağırırsınız meydanlarda ya da diğer insanlarla birebir iletişim kurarsınız ve sizi tanımalarını sağlarsınız.

Elinizdeki kitap iki yolun ortasından giderek sizlere ulaşıyor. Geçmişten bugüne kadar sadece eylem yapıp mücadele eden bir trans kadın portresi çizilmiş ülkede, bir de nefret cinayetleri ve seks işçiliği boyutu var. Eskilerin “satırlı travesti dehşet saçtı”sını da es geçemeyiz maalesef. Bütün bu trans tabularını yıkmaya hazır mısınız? Toplumun dışlanmış bir kesimine kucak açmaya hazır mısınız? Doğru bildiğiniz yanlışları başkalarından değil, bizzat bir transseksüelin ağzından okuyacaksınız. Cinsiyet geçiş sürecinden duygusal dalgalanmalara, aile ve ikili ilişkilere kadar translarla ilgili her şey tek bir kitabın içinde…

Deniz Su Tiffany

transkad.in adresinde yayınladığı blogu ile yazın macerasına başlayan yazar, üretmeyi ve konuya yazı yoluyla dikkatleri çekmeyi sürdürüyor.

Deniz Su Tiffany’nin Bayan Yanı, Deli Kadın ve Rıhtım dergilerinde de kısa öyküleri yayımlanmıştı.

Pulbiberdergi.com’un yazarları arasında da yer almaktadır.