Ana SayfaÇeviriTrump’ın muhtemel İç Güvenlik Şefi: 1 milyon insanı yargılamadan Guantanamo’ya yollayın

Trump’ın muhtemel İç Güvenlik Şefi: 1 milyon insanı yargılamadan Guantanamo’ya yollayın

HABER MERKEZİ – Daha önce, “terör destekçisi” olduğu iddia edilen bir milyon kişinin yargılanma hakkını askıya alarak doğrudan Guantanamo Hapishanesi’ne göndermeyi savunan Milwaukee Şerifi David Clarke ile Donald Trump bir araya geldi. Şerif Clarke’ın adı, Trump’ın kabinesinde İç Güvenlik için geçiyor.

ABD’de 8 Kasım’da başkanlık seçimini kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump, Ocak ayında göreve başlayacak.

Trump’ın kabinesi ile ilgili tartışmalar ise gündemdeki yerini koruyor.

Bu kapsamda Trump’ın, adı kabine için geçen ve İç Güvenliğin başına getirilmesi planlanan isimlerden Milwaukee Şerifi David Clarke ile geçtiğimiz Pazartesi günü New York’taki Trump Tower’da görüştüğü öğrenildi.

The Independent’ın haberine göre Aralık 2015’te Clarke Anayasanın 1. Maddesinin 9. Fıkrasına dayanarak “terörist şüphesi taşıyan ve ya teröre destek veren kişilerin yargılanma hakkının kaldırılıp tutuklanmasını” önermişti.

Clark bir radyo programında şöyle konuşmuştu:

Dışarıda IŞİD’e biat etmeye ya da desteklemeye yemin etmiş kaç insan olduğuna dair hiçbir fikrimiz yok. Fakat ben yüzlerce binlerce hatta milyonlarca olabileceğini tahmin ediyorum. Fakat bu sadece bir tahmin.

Burada bilinen teröristleri yakaladıktan sonra tutuklayıp hapis cezası vereceğinizi mi düşünüyorsunuz? Bu çok aptalca. Hepsini Guantanamo’ya gönder ve süresiz bir şekilde şüpheli olarak orada tut. Şu an bir savaştayız. Cesur ve agresif pratiklere ihtiyacımız var.

Şerif Clark’ın sözcüsü Pazartesi günü yapılan görüşmeye dair yorum yapmaktan kaçındı.

David Clarke

Küstahlığı, dobra konuşması ve muhafazakarlığıyla bilinen Milwaukee şerifi David Clarke, Wincosin eyaletinin en büyük şehri olan ve suç oranının düşük olduğu Milwaukee’de Şerif olarak görev yapıyor.

Clarke’ın altında 618 çalışan var. İç Güvenlik Departmanı’nın ise 240 bin çalışanı bulunuyor.

Clark, Trump istediği takdirde kendisinin yönetiminde hizmet edeceğini daha önce açıklamıştı.

  Trump'ın kabinesi: 41 adaydan 6'sı kadın, biri siyah
Previous post
MHP'li vekil: AKP'yle masaya Aristo mantığıyla değil, Kuantum mantığıyla oturduk
Next post
'En İyi Belgesel' ödülü Radio Kobani'ye