Ana SayfaDünya‘Trump’ın zaferi küresel bir uyarı’

‘Trump’ın zaferi küresel bir uyarı’

HABER MERKEZİ – Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından Dünya’dan yorumlar gelmeye devam ediyor. İngiltere İşçi Partisi lideri Jermey Corbyn, Trump’ın seçim zaferini “küresel bir uyarı” olarak tanımladı.

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Donald Trump’ın seçim zaferine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Corbyn, Trump’ın seçim zaferini “küresel bir uyarı” olarak tanımladı.

Corbyn ayrıca ABD’nin karşılaştığı büyük sorunlar için Trump’ın öne sürdüğü çözüm önerilerinin “açıkça yanlış” olduğunu savundu.

İşçi Partisi liderinin konuya dair açıklaması özetle şöyle:

Trump’ın seçilmesi, kurulu siyasi düzenin ve çoğu kişinin işine yaramayan ekonomik sistemin kesin bir reddi.

Bu sistem artan eşitsizlik, durgunluk ve hem ABD hem de İngiltere’de çoğunluk için kötüleşen yaşam standartlarını beraberinde getirdi.

Ancak Trump’ın Amerika’nın karşılaştığı büyük sorunlara önerdiği çözümler ve bölücü söylemi açıkça yanlış.

  ABD'de başkanlık seçimini Trump kazandı

Corbyn kimdir?

Jeremy Bernard Corbyn, 26 Mayıs 1949 tarihinde doğdu.

Anamuhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Corbyn aynı zamanda Avam Kamarası üyesi.

Corbyn uzun yıllardır İşçi Partisi’nde bir ayağı meclis, bir ayağı sokakta olmak ve muhalif kimliğiyle, hep parti tabanında ve sosyal hareketlerde dikkat çekmiş biri.

Corbyn, 1983’te Kuzey Londra’dan ilk kez milletvekili seçilmesinden bu yana İşçi Partisi içindeki en soldaki isimlerden oldu ve birbirinden çok farklı içerikteki kampanyalar içinde yer aldı.

1980’lerde Güney Afrika’daki apartheid rejimine karşı kampanyanın önde gelen isimlerinden biri oldu ve 1984’te bir eylem sırasında gözaltına alındı.

Uluslararası Af Örgütü’nün üyesi olan milletvekili, Şili’nin eski diktatörü Augusto Pinochet’nin yargılanması için yürütülen kampanya için uğraştı.

Filistin Dayanışma Kampanyası’nın üyesi olan Corbyn, Filistin konusunda birçok etkinlik içinde bulundu, parlamentoda Filistin konusunda en aktif vekillerden biri oldu.

İran’a yaptırımların kalkmasını savunan Corbyn İsrail’in nükleer silahlarının feshi için bir politik sürecin başlatılmasını savundu.

Hayvan haklarına önem verdi, bu konuda meclisteki önergeleri destekledi, imza kampanyalarına destek sundu.

LGBTİ haklarını savunmada hep aktif olageldi. 1998’de Liberal Demokrat Parti’nin meclise sunduğu, homofobik ayrımcılığın sonlandırılmasına dair yasa değişikliği önerisine “evet” oyu veren tek İşçi Partisi milletvekiliydi.

2000’lerde de öğrenci harçlarına karşı protestolarda öğrenci hareketinin yanında yer aldı.