Ana SayfaGüncelTükenmez Dergisi yazarları ‘Rojava yazılarından’ yargılandı

Tükenmez Dergisi yazarları ‘Rojava yazılarından’ yargılandı

HABER MERKEZİ – Tükenmez Dergisi yazarları Mustafa Sütlaş, İsmail Ağan, Mehmet Ali Çelebi ve derginin sorumlu yazı işleri müdürü Osman Zorba, derginin 2015 yılı Haziran ayı sayısındaki yazıları nedeniyle yargılandı.

Tükenmez dergisi yazarlarından Mustafa Sütlaş, İsmail Ağan, Mehmet Ali Çelebi ve derginin sorumlu yazı işleri müdürü Osman Zorba derginin 2015 yılı Haziran ayı sayısındaki yazıları nedeniyle haklarında “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davada 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

“Paris Komününden Rojava’ya” başlıklı yazısı nedeniyle yargılanan İsmail Ağan, savunmasında Paris Komünü ve Rojava arasındaki benzerlikleri teorik olarak ele aldığını belirterek yazısının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Kobane Gelecekten Umutlu ve Devrim Sürüyor” başlıklı yazısı nedeniyle yargılanan Mustafa Sütlaş da, 27 yıl hekimlik yaptığını, bir aktivist olarak Kaymakamlık izniyle sağlık çalışmaları için Kobane’ye gititğini, dava konusu yazıda ise Kobane’de gördüklerini yazdığını kaydetti.

Gazeteci Mehmet Ali Çelebi ise savunmasında “Demokrasilerin ve demokratik anayasaların ana sütunlarından biri basın özgürlüğüdür. Gazeteci veya yazar sadece görünene ve su yüzeyine bakmaz, fotoğraflamaz, suyun derinliklerine de bakar” dedi.

Çelebi, dava konusu edilen yazısının, IŞİD’in, Kürt, Arap, Ermeni, Türkmen, Asuri Süryanilere yönelik dehşet saçan politikalarına dair olduğunu, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yazarlar savunmalarında beraatlerini talep etti. Mahkeme, derginin sorumlu yazıişleri müdürü Osman Zorba hakkında bir sonraki duruşma için zorla getirilmesi kararı vererek duruşmayı 9 Şubat 2017’ye erteledi.