Ana SayfaGüncelTutuklanan HDP PM üyesi Gürbüz cinsel işkenceyi anlattı

Tutuklanan HDP PM üyesi Gürbüz cinsel işkenceyi anlattı

HABER MERKEZİ – Bursa’da gözaltına alınan HDP Parti Meclisi üyesi Nadire Gürbüz çıkarıldığı mahkemece dün tutuklandı. Gürbüz, gözaltında maruz bırakıldığı cinsel işkenceyi mahkemede anlattı.

Bursa’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları dahil 10 milletvekilinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenmek istenen basın açıklaması öncesi gözaltına alınan HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Nadire Gürbüz ve çok sayıda partili tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bursa 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Nadire Gürbüz, gözaltında yaşadığı işkenceye dair şunları anlattı:

Partimizin yapmak istediği bir eylem sırasında eylem gerçekleşmeden polisin şiddet uygulaması sonucunda gözaltına alındık, bu operasyona da gözaltı sırasında dahil edildim. Bir gün gözaltında kaldıktan sonra TEM Şube’ye devrettiler beni, gözaltına ilk alındığımda üst aramam yapılmıştı, daha sonra TEM Şube’ye gönderildiğimde de üst aramam yapılmıştı, TEM Şube’ye devredildikten sonra 2. gün salı günü bulunduğumuz hücrelerden dışarıya çıkarıldık, tekrar üzerimizin aranacağı söylendi.

Kamera alınmayan bir odaya alındık, iki kadın görevli vardı, çırılçıplak soyunmamı istediler, ben buna itiraz ettim, çırılçıplak arayamayacaklarını, bunun insan onuruna yakışır bir davranış olmayacağını, üzerimde kıyafetlerim varken arama yapabileceklerini söyledim, sonrasında üzerime saldırarak kıyafetlerimi çıkarmaya çalıştılar, görsem tanıyabileceğim kadınlardan biri memelerimi ve vajinamı sıkarak cinsel işkence uygulamıştır. Buna dışarıda bekleyen erkek görevliler de tanıktır ve bu durumdan sorumludur, tutanak tutulmasını istedim, tutanağın tutulduğunu söylediler ancak bana gösterilmedi. Bu olay bulunduğumuz gün nezarethaneye gelen doktorun raporuna da geçirilmiştir.

  HDP PM üyesine gözaltında cinsel işkence

Gürbüz, HDP PM üyesi olarak katıldığı bütün demokratik eylemlerin “yasadışı” olarak gösterilmek istendiğini savundu. Bir siyasetçi olarak çeşitli konulara ilişkin görüşlerini açıkladığını söyleyen Gürbüz ifadesinde şunları söyledi:

Bana yöneltilen soruların örgüt üyeliği ile ifade edilebilecek bir yönü bulunmamaktadır. Bu partimize, HDP’ye yönelik bir algı operasyonudur, bu siyasi bir operasyondur, verilen karar da önünüzdeki dosyaya bakıldığında tamamiyle siyasi bir karardı.

HDP Parti Meclisi üyesi Nadire Gürbüz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15 siyasetçi tutuklandı

Bursa’da HDP, DBP ve ESP il ve ilçe yöneticilerinden gözaltına alınan 31 kişiden 15’i dün tutuklandı.

Gözaltında bulunan diğer 16 kişinin 8’i bugün adliyeye sevk edildi. Diğer 8 kişi ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.




Önceki Haber
Erdoğan: Türkiye hiçbir dönemde bu kadar özgür, huzurlu olmamıştır
Sonraki Haber
Van'daki yasaklar 10 gün süreyle uzatıldı