Ana SayfaGüncelTutuklu HDP eş genel başkanlarından mesaj

Tutuklu HDP eş genel başkanlarından mesaj

HABER MERKEZİ – HDK’nin 7. Genel Kurulu Ankara’da yapılıyor. Genel Kurul’da HDP’nin tutuklu eş genel başkanlarının mesajları okundu. Selahattin Demirtaş’ın yolladığı mesajda “Bu zorlu günleri hep birlikte 24 saat çalışarak, örgütlenerek ve direnerek atlatacağız” ifadesi yer aldı. Figen Yüksekdağ ise “Kadınca direnirken, kadınca gülüşümüzden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK), Ankara’da toplanan 7. Genel Kurulu’nda tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mesajlar okundu.

Demirtaş’ın gönderdiği mesaj şöyle:

Öncelikle Genel Kurulumuzu selamlıyor, bütün arkadaşlara sevgilerimi iletiyorum. Duygularımızla, coşkumuzla direnişe olan inancımız ve zafere olan bağlılığımızla aranızdayız. Dört duvarlar hiçbir zaman şahsımızda sadece bunu başaramayacaklar. Bu zorlu günleri hep birlikte 24 saat çalışarak, örgütlenerek ve direnerek atlatacağız.

HDK’nin tarihsel rolünü oynayacağı, bir hamleyi yapacağımızdan kuşkum yoktur.

Kongresinin büyük bir moral ve heyecanla tamamlanmasını diliyorum. Genç ve kadın arkadaşlar başta olmak üzere HDK’nin bütün kadrolarına yürekten selamlarımı iletiyorum. Şu ana kadar görev yapmış eşsözcüler başta olmak üzere bütün yönetim kademelerine teşekkür ediyoruz.

Görev alacak yeni arkadaşlara başarı ve dayanışma dileklerimi iletiyorum. Zafer direnenlerin olacak. Biji berxwedana gelan (Yaşasın halkların direnişi).

Yüksekdağ ise mesajında şunları aktardı:

En başta kadın iradesini ve direnişini selamlıyorum. Saray’ın yeni Türkiye dediğinin ne olduğunu belli yeni bir diktatörlük. Ama bunun için önce kadınların iradesini ve direnişini kırmaları gerekiyor. Bunu çok iyi biliyorlar. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz.

Kadın, yeni yaşamın gücü ve inşası demek. Ve biz bu gücü her yerde, sokakta, dağda, fabrikada, hapishanede, mecliste yaratıyoruz ve yaratmaya devam edeceğiz. Kadınca direnirken, kadınca gülüşümüzden vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar kazanacak.

Tutuklu DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de mesajı HDK Genel Kurulu’nda okunmuştu.

  Tuncel'den mesaj: Kadınlar kazanacak; mutlaka kazanacağız