Ana SayfaGüncelYıldırım, istismar önergesine sahip çıktı: 3 bin mağdur var

Yıldırım, istismar önergesine sahip çıktı: 3 bin mağdur var

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar suçlularının mağdur çocuklar ile evlenmeleri halinde cezalarının ertelenmesini öngören ve tepkiyle karşılanan önergeyi savundu. “3 bin mağdur var” diyerek önergeyi sahiplenen Yıldırım, muhalefeti ise ‘siyasi istismar’ ile suçladı.

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair Meclis’e sunulan AKP önergesine yönelik eleştirilere tepki gösterdi, teklife sahip çıktı.

Tuzla’daki Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Yıldırım, “Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir” dedi.

Teklife yönelik tepkisi nedeniyle CHP’yi de eleştiren Yıldırım, şöyle devam etti:

Bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye’nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bugün bunun istismarını yapan anamuhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir Milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüşüdür, bir anlamsız yalan rüzgarı, bir siyasi istismar… Cinsel istismar değil bunların yaptığı tamamen siyasi istismar, başka bir şey değil. Kusura bakmasınlar.

Bozdağ, Romanları örnek gösterdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, cinsel istismar suçlularının suçu işleyenlerle evlenmeleri halinde cezalarının ertelenebileceğini öngören yasa teklifini “Roman vatandaşlarımız küçük yaşta evleniyor” sözleriyle savunmuştu.

Bozdağ, çocukların evlendirilmesiyle ilgili Roman yurttaşları örnek verirken, bunun üzerinden yasa teklifinin arkasında durmuş ve “Maalesef Türkiye’de yaşanan bir sıkıntı var. Bu mücadeleyi, zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz, bizim yaptığımız şey o” diye konuşmuştu.

  Bozdağ teklifin arkasında: Roman vatandaşlarımız küçük yaşta evleniyor

İstismar suçluları cezadan kurtulacak

AKP’nin teklifi, Meclis’te önceki gece sunulduğundan bu yana tartışmaların odağında.

Önerge eğer bu haliyle yasalaşırsa, birçok hukukçunun vurguladığı üzere istismar suçlularının evlenme şartıyla cezadan kurtulmasının önü açılacak.