Ana SayfaGüncelYıldırım’dan ‘kapımız açık’ diyen CHP liderine: Hala vaktin var, tren kalkmadan binebilirsin

Yıldırım’dan ‘kapımız açık’ diyen CHP liderine: Hala vaktin var, tren kalkmadan binebilirsin

HABER MERKEZİ – Anayasa değişikliği konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Bizim kapımız da açık. Hala vaktin var. Tren kalkmadan binebilirsin” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) bir kez daha anayasa değişikliği konusunda çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun ‘kapımız açık’ sözlerini anımsatan Yıldırım, CHP liderine, “Bizim de kapımız açık, tren kaçmadan binin. Yenikapı ruhunu yaşatalım” diye seslendi.

Yıldırım’ın konuya dair konuşması şöyle:

AK Parti olarak biz siyasetin belirli bir düzeyde olmasını, ülkesine katkı yapmasını bekliyoruz. CHP bunu öteden beri anlamıyor ya da anlamazlıktan geliyor. Defalarca çağrıda bulunduk. Ancak, Sayın Kılıçdaroğlu ‘Dediğim dedik çaldığım düdük’ diyor, başka bir şey demiyor. Yabancı medyaya mesnetsiz iddialarla iktidar partisini şikayet ediyor. AK Parti’yi kötülüyor. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de hükümetimizle ilgili iddiaları delillendirdiğini görmedik.

Şimdi ‘Rejimi değiştirecekler’ diyor. Rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur. Biz rejimi değil, anayasayı değiştirmek istiyoruz. Bırakın millet buna karar versin. Milletin kararına engel olmayın, olmak isteseniz de olamazsınız.

Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya geldik. Bu değişiklikle ilgili çağrımızı CHP’ye, MHP’ye yaptık. Ana muhalefet partisi bu hükümet sistemi değişikliğine karşı olduğunu açıkça belirtti ve kenara çekildi. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etse, içinde bulunduğumuz durumun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Çalışmaları ilerlettik, bu hükümet sistemi değişikliğiyle sınırlı anayasa değişikliğini Meclis’e getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar milletindir.

Sayın Kılıçdaroğlu “Kapımız açık’ diyor. Biz kapıyı hiç kapalı tutmadık. Bizim kapımız da açık. Hala vaktin var. Tren kalkmadan binebilirsin. Gelin, hep beraber yapalım. Yenikapı ruhunu yaşatalım, vesayet kalıntısı bu anayasayı değiştirelim. MHP ile bu değişiklikleri yüce Meclisimize sunacağız. Oturur, müzakere ederiz, gelin konuşalım, kafanıza yatmıyorsa yine hayır diyin.