Ana SayfaGüncelAhmet Türk’ten mesaj: Daha tutuklanmadan cezaevi ve uçak yerim ayrılmıştı

Ahmet Türk’ten mesaj: Daha tutuklanmadan cezaevi ve uçak yerim ayrılmıştı

HABER MERKEZİ – Tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk cezaevinden gönderdiği mesajda, “Tutuklanmamız siyasi bir karardır. Daha tutuklanma kararımız verilmeden hangi cezaevine konulacağımız ve nasıl götüreceğimiz kararlaştırılmıştı. Uçak ve yerimiz önceden ayarlanmıştı” dedi.

Yerine kayyum atandıktan sonra “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Silivri 9 Nolu Cezaevi’nden bir mesaj gönderdi.

Mesajında moralinin iyi olduğunu söyleyen Türk, kendisinin tüm yükünü Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın taşıdığını belirtti.

dihaber’e gönderdiği mesajda, tutuklanma nedenlerinin hiçbir somut dayanağının olmadığını ifade eden Türk, şunları söyledi:

Tutuklanmamız siyasi bir karardır. Bunun böyle olduğu zaten belli. Daha tutuklanma kararımız verilmeden hangi cezaevine konulacağımız ve nasıl götüreceğimiz kararlaştırılmıştı. Uçak ve yerimiz önceden ayarlanmıştı..

Türk, gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu mantık sadece Kürtleri hedef almıyor, tüm özgürlük ve demokrasi isteyen herkesi hedef alıyor. Devletin politikalarına itiraz eden herkesi hedef alıyor. Bu tutum ve anlayış bu ülkeyi felakete götürür. Devlet izlediği politikayla öfke ve kin yaratarak milliyetçi kesimlere Kürtleri hedef haline getiriyorlar. Gelecek açısından tehlikeli görüyorum bunu. Bu politikanın kimseye bir yararı yoktur.

Türkiye’yi rahatlatacak bir sürece ihtiyaç var. Toplum gerilmiş durumda. Topluma bir şok uygulandı. Bu sürecin normalleşmeye ihtiyacı var. Toplumun bu şoktan kurtarılması için bir fırsat yaratılması lazım.

Böylesi gergin bir dönemde barıştan söz etmek zor ama bir normalleşme için zamana ihtiyaç var. Önce normalleşme süreci olmalı ve daha sonra barışın zeminini oluşturmalıyız. Bunun için de güçlü bir siyasi duruşa ihtiyaç var.

Bizim mücadelemiz insanlık ve onur mücadelesidir. Bu, haklı ve meşru bir mücadele.

Biz siyasetçiler sadece Kürtler için mücadele etmiyoruz, demokrasi ve özgürlük isteyen herkes için mücadele ediyoruz. Türk halkıyla kardeşiz, Türk halkının düşmanı değiliz.

Coğrafyadaki tüm halklar birbirine muhtaç halklardır. Dolayısıyla, kardeşlik ve barış üzerinde bir politika herkesi büyütür ve kazandırır. Birbirimizi öldürmekle sonuç alamayız.

Devlet beni tutuklayarak, topluma, ‘sizin en makul olanınızı barıştan yana olanınızı da tutuklayabiliriz’ mesajı verdi. Durum kötü ama bizlerin barış ve diyalogdan başka bir seçeneğimiz yok. Bir arada yaşamaya muhtacız.

Son olarak, kayyum atanan belediyelerden işine son verilen işçilerin durumuna ilişkin üzüntülerini aktaran Ahmet Türk, tüm işçileri ve ailelerine selamlarını gönderdi. Türk, şunları ifade etti:

Halkımıza dostlarımıza selamlarımı iletiyorum. Umudunuzu kırmayın. Demokrasinin, özgür geleceğin mücadelesi bedelsiz olmuyor bunu biliyoruz. Haklı bir mücadelemiz var. Bu vicdani ve ahlaki bir mücadeledir. Bu nedenle mücadelemize devam edeceğiz.




Önceki Haber
Hrant Dink Davası: Duruşma arasında davanın üye hakimi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Kadınlardan 'OHAL'e karşı herhalde direniyoruz' kampanyası