Ana SayfaGüncelAslı Erdoğan için Karşı Sanat’ta iki sergi yan yana

Aslı Erdoğan için Karşı Sanat’ta iki sergi yan yana

HABER MERKEZİ – Tutuklu yazar Aslı Erdoğan için düzenlenen “Kendi Portresi” ve “Eksik Olan” konulu sergiler, ifade özgürlüğüne vurgu yapmak amacıyla bugün Karşı Sanat’ta açılıyor. 

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan için düzenlenen, “Kendi Portresi” ve “Eksik Olan” konulu sergiler bugün saat 17.00 Karşı Sanat’ta açılıyor.

bianet‘te yer alan habere göre, Beral Madra ve Feyyaz Yaman’ın sergileri, Aslı Erdoğan’a yapılan haksızlığa ve genel olarak ifade özgürlüğünün engellenmesine karşı açılıyor.

Daha önce 2003 yılında da sergilenen sergiler, Aslı Erdoğan’ın çağdaş sanat alanında yaptığı üretimlere odaklanıyor.

“Kendi Portresi” sergisi Aralık 2002- şubat 2003’de Borusan Sanat Galeri’sinde Beral Madra küratörlüğünde düzenlenmişti.“Eksik Olan” sergisi ise 19 Eylül – 18 Ekim 2003 tarihleri arasında Karşı Sanat’ta gerçekleştirilmişti.

Serginin açılışında sanatçı dostları Aslı Erdoğan’ın özgürlük mücadelesini desteklediğini duyurmak için basın açıklaması yapacak.

Erdoğan’a destek amacıyla yeniden yan yana sergilenecek olan “Kendi Portresi” ve “Eksik Olan” sergileri 10-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Karşı Sanat’ta görülebilir.

Aslı Erdoğan

Aslı Erdoğan, Robert Lisesi, ardından Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını CERN (Conseeil Europeen pour la Recherche Nucleaire)’de hazırladı.

Rio de Janeiro’da başladığı fizik doktorasını yarıda bırakarak gönül verdiği edebiyatı seçti. 1994 ‘te ilk kitabı yayımlandı.

Aslı Erdoğan, 16 Ağustos’ta kapatılan Özgür Gündem Yayın Danışma Kurulu üyeliğini yürütüyordu.

19 Ağustos tarihinde tutuklanan Erdoğan aynı zamanda öykücü, romancı ve fizik mühendisi.

Previous post
Ahmet Atakan'la özdeşleşen duvara 'JÖH ve PÖH' yazılaması
Next post
İHD ve TİHV'den son bir yılın hak ihlalleri raporu