Ana SayfaGüncelBir kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldı, polis o esnada canlı yayın yaptı

Bir kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldı, polis o esnada canlı yayın yaptı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadına cinsel saldırıda bulunan kuaför E.A. ile saldırıyı engellemek yerine saldırıyı Periscope aracılığıyla canlı yayınlayan polis N.O.K. hakkında dava açıldı. 

İstanbul’da G.Y. adlı kadın E.A. isimli kuaför tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Bu esnada N.O.K. isimli polis saldırıya engel olmak yerine görüntüleyerek Periscope aracılığıyla canlı yayınladı. Görüntüleri fark edenlerin savcılığa ihbarda bulunması üzerine dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, G.Y.’nin baygın olduğu ve kendisini savunacak durumda olmadığı belirtilerek, E.A.’nın kadına cinsel saldırıda bulunurken, polisin de görüntüye aldığı kaydedildi.

Görüntünün çözümüne ilişkin bilirkişi raporuna göre kadının beden ve ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak bir halde olduğu belirtilen iddianamede, kuaför E.A. hakkında “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ile ” Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından toplamda 8 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tecavüzü görüntüleyen polis N.O.K. hakkında ise “Nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım etme” suçundan 9 yıldan az olmamak üzere ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ile ” Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından toplamda 8 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zanlıların yargılanmasına Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.