Ana SayfaGüncelCinsel istismar zanlısı ‘rıza’ gerekçesiyle tahliye edildi

Cinsel istismar zanlısı ‘rıza’ gerekçesiyle tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bir kız çocuğunu kaçırarak cinsel istismara maruz bırakan A.K. isimli erkek serbest bırakıldı. Cinsel istismarı ‘rıza’ olarak tanımlayan mahkeme heyeti, hamile bırakılan çocuğun iddialarının ‘soyut’ olduğunu belirtti. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde A.K. adlı erkek 17 yaşındaki Ş.Y.’yi kaçırarak cinsel istismara maruz bıraktı.

DHA’nın haberine göre çocuk cinsel istismar sonucu hamile kaldı ve 2013 yılında şikayet üzerine A.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

A.K. suçunu inkar ederken, doğumdan sonra bebek ile DNA eşleşmeleri tuttu.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, A.K.’nin olay günü zorla araca bindirdiği çocuğu bayılttığı ve cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.

A.K. hakkında ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Ocak 2016 günü yapılan ilk duruşmada ifadesi alınan A.K. suçunu inkar ederken, son duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, sanığın cinsel istismarda bulunduğuna dair çocuğun “soyut iddiası” dışında delil bulunmadığını, “mağdur ve sanığın arkadaş olmaları” nedeniyle “rıza” doğrultusunda “cinsel birliktelik” yaşadıklarını kaydetti.

Savcı, cinsel istismarı “15 yaşından büyük çocuğa karşı rızası ile cinsel ilişkiye girmek” olarak tanımlayarak, A.K.’ye 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme ise A.K.’nin “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beraatine karar vererek, “Reşit olmayan kişiyle cinsel ilişki” suçundan, üst sınırdan ve bir kez artırım uygulayarak 4,5 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, A.K.’nin tahliyesine de karar verdi.