Ana SayfaGüncelCinsel saldırı olayına gelen tepki polise geri adım attırdı

Cinsel saldırı olayına gelen tepki polise geri adım attırdı

HABER MERKEZİ – Denizli’de üniversite öğrencisi bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan ancak hakkında hiçbir yasal işlem yapılmayan Erol Dikmen hakkında gelen tepkiler üzerine adli işlem başlatıldı.

Denizli’de 25 Aralık sabahı üniversite öğrencisi bir kadını sözlü ve fiziksel tacize maruz bırakan, Erol Dikmen isimli erkek Kınıklı Polis Merkezi’nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Genç kadın ise “Sokakta ne işin var? Bir de adama gülmüşsün” denilerek suçlanmıştı.

dihaber’in haberine göre, kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından emniyet geri adım attı ve Dikmen hakkında işlem başlatıldı.

Polislerin geri adım attığını belirten Denizli Nar Kadın Dayanışma Ağı üyesi Merve Bal; “Önceki gece Kınıklı Polis Merkezi’nde bulunan polisler tacize maruz kalan genç kadını saat 01.00 sularında arayarak Polis Merkezi’ne çağırdı. Genç kadına, ‘Görüntüleri bulduk. Erol Dikmen’de görüntüleri kabul etti. Biz de mahkemeye sevk ettik’ denildi” ifadelerini kullandı.

Dikmen’in tutuklanmadığını ama yasal sürecin başlatıldığını söyleyen Bal şunları aktardı:

Biz bu olayın takipçisi olacağız. Anladığımız kadarıyla polisler kamuoyundan dolayı baya çekinmiş durumda. Kamuoyuna yansımadan önce görüntüyü kendimiz polislere gösterdik. Buna rağmen tacize maruz kalan arkadaşımıza ‘Sabahın 06.30’unda sokakta ne işin var? Bir de ona gülmüşsün’ denilerek, suçlamışlardı. Gündem oluşması ardından polisler görüntüleri kendileri bulmuş ve geri adım atmışlar. Bu olayın takipçisi olacağız.

Ne olmuştu?

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi öğrencisi bir kadın 25 Aralık sabahı yolda yürürken  “20 ABV 21” plakalı gri bir aracı kullanan Erol Dikmen tarafından takip edilerek sözlü ve fiziksel olarak tacize maruz bırakılmıştı.

Kadının tepkisi üzerine araçtan inen Dikmen, yolu keserek tacizi sürdürmüş, kadının caddede koşarak telefondan birilerini araması üzerine olay yerinden kaçmıştı.

Kınıklı Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Dikmen hakkında şikayetçi olan kadını polisler, “Sabahın 6.30’da sokakta ne işin var? Bir de adama gülmüşsün” diyerek suçlamıştı.

  Polisten cinsel saldırıya maruz bırakılan kadına: 'Sokakta ne işin vardı?'
Previous post
'Genç Karl Marx'tan ilk fragman
Next post
Türkiye’den en sık görülen ölüm nedeni: Dolaşım sistemi hastalıkları