Ana SayfaGüncel‘Çok önemli bilgilere ulaştık’ diyen Soylu: Suikastçının ‘FETÖ’ ile ilişkisi açık

‘Çok önemli bilgilere ulaştık’ diyen Soylu: Suikastçının ‘FETÖ’ ile ilişkisi açık

HABER MERKEZİ – Karlov suikastıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Çok önemli bilgilere ulaştık” dedi, “Bir nokta çok net, teröristin FETÖ ile ilişkisi açık olarak görülüyor” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikasta ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suikastle ilgili “çok önemli delillere ulaştıklarını” ifade eden Soylu, şunları söyledi:

Soruşturma çok yönlü devam ediyor. Rusya Federasyonu’nun gönderdiği görevlilerle birlikte emniyet mensubumuz, savcımız gerekli çalışmaları tüm titizlikle ortaya koyuyor.

Şunun altını çizmek isterim ki sorumlu bir işbirliği gerçekleştiriliyor. Gelinen nokta ile ilgili çok ayrıntılı bir değerlendirme yapmamın, gerek soruşturmanın selameti açısından gerek de soruşturmanın ulaşacağı nokta açısından çok faydalı olmadığını belirtmek isterim ancak hem ülke için hem ülke dışı tüm bağlantılara ulaşılmaya çalıştığını kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Bir nokta çok net, teröristin FETÖ ile ilişkisi açık olarak görülüyor. Ve teröristin çocukluğu anından itibaren görev alanı dahil olmak üzere nasıl bir hayat çizgisi ortaya koyduğu çok net ve açıktır.

Son bir buçuk yıldaki farklı bağlantılar oluşturma hedefi ve bir takım saptırma hedefi yapılan soruşturmada açık bir şekilde belirlenmektedir. Hedef saptırma konusunda ortaya koymaya çalıştıklarının aslında ne kadar da eğreti durduğu çok nettir.

Bu konuda bir şey daha belirtmek isterim; şahsi yetkinlikten ziyade teröristin bir akıl kurgusu sonucu orada olduğu da çok nettir. Bizim görevimiz tüm bu olayları açığa çıkarabilmek, başta Rusya Federasyonu’na, dostumuz olan Rus halkına sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Soruşturmanın ilerleyen sefahatinde emniyet ve yargı bu konuyu detayı ile olgunluğa eriştiğinde sizinle paylaşacaktır.

Aile ‘FETÖ’cü değil Atatürkçüyüz’ demişti

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın “FETÖ” mensubu olduğu söylenmesine karşın, Altıntaş’ın ailesi ‘FETÖ’ ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını, ‘Atatürkçü olduklarını’ yönünde açıklama gelmişti.

Altıntaş’ın amcaoğlu olan B.A., Altıntaş’la en son 8 Eylül’de görüştüklerini aktararak şunları ifade etmişti:

FETÖ’cü diyorlar. Bizim FETÖ ile işimiz olmaz. Ben 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkıp hainlere karşı yürüyüş yapmış biriyim. Televizyonda saldırıyı duyunca şoke oldum. Olaydan sonra amcamı ve yengemi arayıp sormadım; sormam da… Bizler Atatürkçü aileyiz. Babam, Mevlüt’ün yaptıklarını duyunca bana dönüp ‘Harbiden vatan haini çıktı p..’

Ayrıca Altıntaş’ın ‘FETÖ’ üyelerinin haberleşme uygulaması olduğu belirtilen ‘ByLock’ kullanmadığı da ortaya çıkmıştı.

Yine Rusya da Ankara büyükelçisini kimin öldürttüğünü söylemek için ‘çok erken’ olduğunu belirtmişti.

  Suikastçı polisin ailesi: 'FETÖ' ile işimiz olmaz, bizler Atatürkçü aileyiz