Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanı ve Başbakan’dan ‘Kayseri’ açıklaması

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan ‘Kayseri’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Kayseri’de askerleri taşıyan araca yönelik bombalı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’dan açıklama geldi. Erdoğan, “Milli seferberlik ruhu içerisinde mücadele edeceğiz” dedi. Yıldırım ise “Öyle anlaşılıyor ki 15 Temmuz’dan ders almamışlar” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de askerleri taşıyan araca yönelik bu sabah gerçekleşen ve 13 askerin yaşamını yitirmesine sebep olan bombalı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli seferberlik ruhu içerisinde mücadele edeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın yazılı açıklaması şöyle:

Bugün Kayseri’de, çarşı iznine çıkan askerlerimizin bulunduğu halk otobüsünü hedef alan bir canlı bomba saldırısı yapılmıştır. 13 şehidimiz ve 55 yaralımız vardır. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi İstanbul’da Beşiktaş’ta yaşanan hadise neticesinde halen yüreklerimiz yanarken, Kayseri’de yapılan bu bombalı saldırı acımızı daha da artırmıştır. Terör eylemleri, asker ve polislerimizle birlikte 79 milyon vatandaşımızın tamamını hedef almaktadır.

Türkiye, terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. Özellikle bölücü terör örgütü, tüm imkanlarını kullanmaktadır. Eylemlerin biçimi ve hedefleri, bölücü terör örgütünün asıl gayesinin Türkiye’nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak, gücünü ve enerjisini başka yönlere yoğunlaştırmak olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır.

Maruz kaldığımız bu saldırıların, bölgemizde yaşanan olaylardan, özellikle Suriye ve Irak’taki gelişmelerden, hatta ekonomideki dalgalanmalardan bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Gün farklılıklar üzerinden kısır çekişmelerle enerjimizi heba etme, kavga etme değil, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkeleri çerçevesinde bir olma, beraber olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür.

Kayseri’deki saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Rabbim’den acil şifalar niyaz ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

  Kayseri'de bombalı saldırı: 14 asker hayatını kaybetti

Başbakan: 15 Temmuz’dan ders almamışlar

Maraş’ta açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, “Komando Tugayı’ndan haftasonu izni için çıkan askerlerimizi götüren halk otobüsüne yolda bir canlı bomba saldırısı maalesef gerçekleşti. Bu alçak terör eylemi sonucu şehit askerlerimiz var, yaralı askerlerimiz var. Yaralılarımızın tedavisi devam ediyor” dedi.

Yıldırım, programını değiştirip değiştirmeyeceği sorusuna şöyle cevap verdi:

Teröristleri daha da sevindirmeye gerek yok. Onarın amacı da moral değerlerimize zarar vermek. Öyle anlaşılıyor ki 15 Temmuz’dan ders almamışlar. Hangi kılıkla gelirse gelsin, terör alçaklıktır, masum insanları öldürmektir. Terör örgütü şunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu bu millette avrdır. Bu olaylar bizim terörle mücadele gücümüzü artırır. Bu yüzden programımızı yapacağız, Sütçü İmam’ın memleketinden bu alçaklara cevabımızı vereceğiz.

  Kayseri'de HDP il binasına saldırı
  HDP'den 'Kayseri' açıklaması: Artık kınamalarla yetinilecek dönemi çoktan geçtik

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Ötekinin Rüyası': Julio Cortázar'ın tüm öyküleri ilk kez Türkçede
Sonraki Haber
Kayseri'de saldırının hedefi olan 1. Komando Tugayı hakkında