Ana SayfaGüncelDemirtaş: Rus Büyükelçi’yi öldüren polis, Davutoğlu döneminde işe alındı; asıl onu yargılayın

Demirtaş: Rus Büyükelçi’yi öldüren polis, Davutoğlu döneminde işe alındı; asıl onu yargılayın

HABER MERKEZİ – Mardin’de hakkında açılan davanın duruşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rus Büyükelçisi’ni öldüren polisin Ahmet Davutoğlu döneminde işe alındığını söyledi. Demirtaş, Davutoğlu dönemindeki  icraatlara dikkat çekerek “Asıl yargılanması gereken Davutoğlu’dur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbakanı Selahattin Demirtaş, Mardin’de hakkında açılan davanın duruşmasında konuştu.

2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS sistemiyle katılan Demirtaş, adil yargılanma hakkından mahrum bırakıldığını söyledi.

İddianamede hakkındaki suçlamaların konuşmalarıyla ilgili olduğunu belirten Demirtaş, bu konuşmalarının ise baştan sona hükümete eleştiri olduğunu vurguladı ve “Siyasi eleştirilerdir” dedi.

İfadesinde Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a yönelik suikasta  da değinen Demirtaş, Rus Büyükelçisi’yi öldüren polisin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde işe alındığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

Ahmet Davutoğlu yönetimindeki siyaset çok vahim hatalar yapıldı. Oysaki o günlerde çözüm süreci PKK’nin Türkiye’ye karşı bütün silahlı-silahsız şiddet eylemlerine nihai olarak son vereceği tartışmalarının yapıldığı günlerdi.

Cizre, Şırnak, Nusaybin, Sur ve benzeri il ilçelerde orantısız güç kullanımı, sivillerin ölümüne yol açan ve şehirlerimizin haritadan silinmesine neden olan operasyon talimatları Davutoğlu başkanlığındaki dönemde verildi.

Yine bakıldığında bu siyasi kararları uygulayan en üst düzey emniyet amirlerinin nerdeyse tamamının darbeye teşebbüsten tutuklu olduğu görülmekte.

Benim yaptığım basın açıklaması ve konuşma da o gün yapılan yanlışlara samimi eleştiriler var. Burada yargılanması gereken bir şey varsa Davutoğlu başkanlığındaki hükümet ve o dönem görev yapanlardır.

Dün Ankara’da bir suikasta kurban giden Rus Büyükelçisini öldüren kişi Ahmet Davutoğlu döneminde işe alınmış bir polis memurudur. Rus uçağının düşürülmesi talimatını veren Ahmet Davutoğlu. Dokunulmazlıklarımızı, Anayasaya aykırı teklifle parlamento ya getirendir de. Belediye başkanlarına kayyum, tutuklanmalar ve bunların hazırlıklarının yapıldığı dönem de Davutoğlu başkanlığındaki dönemdir. Türkiye’nin tarihindeki en ağır sorunlar ile karşıya karşı karşıya kaldığı dönem Davutoğlu dönemidir.

Demirtaş’ın konuşmasının ardından avukatları, ‘suç kapsamına alınan konuşmanın Anayasa hukukçusu veya siyaset bilimcisi tarafından incelenmesini’ ve beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti ise talepleri reddederek bir sonraki duruşmayı 28 Mart 2017 tarihine erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polisten Halep’e geçmek isteyen Çinliye: ‘No smoking’ 
Sonraki Haber
Kayseri'deki bombalı saldırıyı TAK üstlendi