Ana SayfaGüncelElvis Presley’den Kayıp Balık Nemo’ya ‘yüze benzeyen taşlar’ müzesi

Elvis Presley’den Kayıp Balık Nemo’ya ‘yüze benzeyen taşlar’ müzesi

HABER MERKEZİ – Japonya’nın Chichibu şehrinde, eşi benzeri görülmemiş bir müze bulunuyor. Aralarında Elvis Presley ve Kayıp Balık Nemo gibi tanıdık simaların yer aldığı insan yüzlerini andıran 1700 taş sergileniyor.

Japonya’nın Chichibu kentinde, türünün tek örneği sayılabilecek nadir taşlar salonu anlamına gelen “Chinsekikan Müzesi”nde, insan yüzlerini andıran 1700 taş yer alıyor.

Kültür Servisi‘nde yer alan habere göre, Müzenin kuruluşunun temellerini atan ve günümüzdeki haline ulaşmasını sağlayan isim, Shozo Hayama.

rockface-2

Taşların doğadan gelmesi ve üzerinde hiçbir işlem yapılmamış olmasına özen gösteren Hayama, 50 yıl boyunca hayatını oldukça nadir bulunan taşları toplamaya adamış.

Hayama hayatını kaybettikten sonra ise yönetimi devralan Yoshiko Hayama müzede, “Jimmenseki” adı verilen taşların arasında Elvis Presley’i, Kayıp Balık Nemo’yu ve hatta E.T’yi andıran taşların da yer aldığını ifade ediyor.

rockface-6

Müzede sergilenen taşların sayısı oldukça fazla olduğu için müze yönetimi tüm taşları isimlendiremiyor. Yoshiko Hayama çözümü belirli aralıklarla ziyaretçilerin taşlara isim koymasını sağlayarak bulduklarını söylüyor.

rockface-10

  Neden bazı insanlar nesneler üzerinde yüzler görür?
Previous post
İspanya'da faşizmin izleri Frida'dan Rosa'ya kadın adlarıyla siliniyor
Next post
Demirtaş ve Zeydan'la görüştürülmeyen HDP'li vekillerden açıklama