Ana SayfaEkolojiEmniyet’ten ayrımcı karar: ‘Diyarbakır doğumlu olmayan Amedspor tribününe giremez’

Emniyet’ten ayrımcı karar: ‘Diyarbakır doğumlu olmayan Amedspor tribününe giremez’

HABER MERKEZİ – Ankara’da oynanacak olan Amedspor ile Gençlerbirliği maçı öncesi Ankara Emniyeti ‘güvenliği’ gerekçe göstererek, Amedspor taraftarları için ayrılan tribüne sadece Diyarbakır doğumlu olanların alınacağını bildirdi.

Ankara 19 Mayıs stadında yarın (29 Aralık) saat 14.30’da oynanacak olan karşılaşma öncesi Ankara Emniyeti, ‘güvenliği’ gerekçe göstererek tuhaf bir ‘önlem’ aldı.

Emniyet, Amedspor taraftarları için ayrılan tribüne sadece Diyarbakır doğumlu olanların alınacağını açıkladı. Buna göre “nüfus kaydı Diyarbakır olmayanlar kesinlikle maça giremeyecek.”

Ankara Emniyeti, Ankaragüçlü taraftarların sosyal medya üzerinden yapmış olduğu söylemler nedeniyle de Gençlerbirliği taraftarlarını passolig uygulaması ile stada alacak.

Protokol tribününde de özel güvenlik önleminin alınacağı maçta stat çevresi ve dışında da tedbirlerin ‘en üst noktaya’ çıkarılacağı öğrenildi.

Ankara’da Amedspor yöneticilerine linç girişimi gerçekleşmişti

Geçtiğimiz sezon 24 Nisan 2016 tarihinde Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor, MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya gelmiş ve Amedspor, rakibini 68. dakikada Şehmus ve 85. dakikada Deniz Naki’nin attığı gollerle 2-1 mağlup etmişti.

Deplasmanda oynadığı maç boyunca ayrımcı tezahüratlara maruz kalan Amedspor kulübü, maç sonunda ise fiili saldırıya uğramıştı.

Amedspor’un taraftar hesabı, sosyal medyadan kulüp yöneticilerine saldırının fotoğraflarını paylaşmıştı.

Saldırı, protokol tribününde gerçekleşmişti. Lince maruz kalan 5 Amedsporlu yönetici daha sonra hastaneye kaldırılarak tedavi edilmişti.

Previous post
Emrah Serbes Kanal D'den 'açıklama bekliyor': Behzat Ç. ne oldu, korkuyor musunuz?
Next post
Kütahya'da barınakta tutulan hayvanlar 'açlıktan birbirlerini yiyor'