Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Saklamaya gerek yok’ dedi: Büyükelçinin suikastçisi FETÖ’ye mensup

Erdoğan ‘Saklamaya gerek yok’ dedi: Büyükelçinin suikastçisi FETÖ’ye mensup

HABER MERKEZİ – Öldürülen Rus Büyükelçisi Karlov’a ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Karlov’un suikastçısı, FETÖ’ye mensup, bunu gizlemeye gerek yok. Bağlantılar FETÖ’yü gösteriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rus Büyükelçi Karlov’u öldüren saldırgan polisin “FETÖ’ye mensup olduğunu gizlemeye gerek olmadığını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yetiştirdiği yerden tut, onlar bunu gösteriyor. Şunu açık net söylemek zorundayım. Maalesef tabi silahlı kuvvetlerimizin içerisinde olduğu gibi, polis teşkilatımızın içinde de ne yazık ki bu kirli örgüt hala var. Bunların temizlenmesi de tabi ki devam ediyor, devam edecek. Bu hassasiyetle devam etmek durumundayız.

Onun için Rusya’nın Türkiye’deki büyükelçisi merhum Karlov’un böyle bir suikasta kurban gidişi gerçekten bizleri üzmüştür. Zira şu 3 yıllık görevi esnasında müstesna diplomatlardan bir tanesi olarak ben kendisini gördüm tanıdım.

Neden canlı yakalanmadı?

Öbürü tabi bedeli ödedi. Bazıları spekülasyon yapıyorlar, neden canlı yakalanmadı diye. Bedel ödendiğinde de İstanbul’da olduğu gibi, 5 tane polis üzerine gitti, bir kişi orada beş polisimizi şehit etti. Bunlar o andaki ruh halidir, o andaki tasarruf halidir. Bu tasarruflarda bazen başarılı olursunuz, bazen başarısız olmayabilirsiniz.

Burada da tabi vuran arkadaşımız, kendi elini tekrar öbür tarafa sallayınca, buradan bomba mı çıkaracak endişesiyle kalkıp onu orada vurma durumunda kaldı. Bundan sonraki süreci de tabi şu anda Rusya’dan gelen soruşturma heyetiyle bizim soruşturma heyetimiz birlikte soruşturmayı yürütüyorlar.

Previous post
Demirtaş'tan şiir: 'Umutsuzluk yanarken ısıtıyor yüreğimi'
Next post
TSK açıkladı: 'Fırat Kalkanı'nda 10 asker daha hayatını kaybetti