Ana SayfaGüncelFırat Kalkanı: “ÖSO’lular kaçtı, subaylar ve ‘Bordo Bereliler’ istifaya hazırlanıyor”

Fırat Kalkanı: “ÖSO’lular kaçtı, subaylar ve ‘Bordo Bereliler’ istifaya hazırlanıyor”

HABER MERKEZİ – Ülkücü camiaya yakın Yeniçağ Gazetesi’nden Ahmet Takan, Fırat Kalkanı’na katılan askerlerin yaşadıkları zorlukları ve son asker kayıplarını kaleme aldı. Takan, Türkiye’nin birlikte hareket ettiği ÖSO’luların büyük kısmının Bab operasyonu sırasında kaçtığını söyledi ve Ocak ayından itibaren subay ve astsubaylarda çok sayıda istifaların olacağını ve hatta “Bordo Bereliler”den toplu istifalar geleceğinin konuşulduğunu iddia etti.

Ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’de süren operasyonuna ilişkin bir yazı kaleme aldı, Bab bölgesindeki son asker kayıplarına dikkat çekti ve bazı iddialarda bulundu.

Türkiye askerinin bölgede yaşadığı zorluklara değinen Takan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonda birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının büyük kısmının Bab operasyonu sırasında IŞİD’in ilk mermileriyle kaçtığını yazdı.

Bab’da yaşamını yitiren ve yaralanan askerlerle ilgili haberlerin bugüne kadarkinden ‘farklı’ olduğunu da ifade eden Takan, “Toplumsal psikoloji ve de şehit ailelerini düşünerek karargah açıklamalarını peyder pey zamana yayarak yaptı” dedi.

Takan, askerlerin tenekede ısıttıkları suyla yıkanabildiklerini, gıda sorunu yaşadıklarını da belirttiği yazısında, yaralı bir subayın yaşananlara ilişkin söylediği şu sözleri aktardı:

IŞİD’in uçak dışında her türlü silahı var. ABD, Rus ve hatta Türk yapımı. Yer altında konteynerleri var.

Takan söz konusu yazısında çarpıcı bir iddiada da bulundu. TSK koridorlarında Ocak ayından itibaren subay ve astsubaylarda çok sayıda istifaların olacağını söyleyen Takan, “Bordo Bereliler”den toplu istifalar geleceğinin konuşulduğunu da yazdı.

Takan’ın “IŞİD’in elindeki ilahlar ve cepheden kaçan ÖSO…” başlıklı yazısının bazı kısımları şu şekilde:

Yapılan planlamaya göre Mehmetçik ile ÖSO’ya ait 400 civarında güç IŞİD’in stratejik bölgesini ele geçirecekti. Yaralı olarak şu an hastanede yatan bir subayımızın anlatımına göre; taarruza geçildiğinde IŞİD’in attığı ilk mermilerden sonra ÖSO mensuplarının büyük bir bölümü cepheden kaçtı. Mehmetçikle birlikte sadece 40 civarında ÖSO mensubu kaldı. Çatışmalar o kadar şiddetliydi ki saat 12.30 sularında yaralanan bir subayımız ancak 17.30 sularında bölgeden alınabildi.

Birliklerimizde asker temin etme sıkıntısı var. Bedelli bedelli geldik bu hale!.. Aynı rütbeli aynı personel, operasyondan operasyona gidiyor. Dinlenmeye, bir soluk almaya fırsat bulamadılar. Askerimizin moral ve motivasyonunu bozan unsurlar ve yapılar ortada. Sağa sola çamur atmak yerine gerçeklerle yüzleşebilecek kadar da yiğit olunmalı. TSK koridorlarında Ocak ayından itibaren subay ve astsubaylarda çok sayıda istifaların olacağı hatta Bordo Bereliler’den toplu istifalar geleceği konuşuluyor.