Ana SayfaGüncelGazeteciler üç gündür gözaltında: Çelik’e işkence yapan polisler hakkında suç duyurusu

Gazeteciler üç gündür gözaltında: Çelik’e işkence yapan polisler hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da 25 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Eray Saygın 3 gündür avukatları ile görüştürülmedi.

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Aralık günü evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan OHAL KHK’sı ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın gözaltında tutulmaya devam ediliyor.

Gözaltındaki gazetecilerden DİHA’nın Haber Müdürü Ömer Çelik, yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’a gönderilirken, gazeteciler hala avukatlarıyla görüştürülmedi.

Öte yandan gazeteci Çelik’in ailesi Çelik’in gözaltına alındığı sırada polis tarafından darp edilmesine ilişkin İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvuruda bulundu.

İHD ise başvurunun ardından özel harekât polisleri hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gazetecilerin dosyasına kısıtlılık getirilip avukatları ile görüştürülmezken, hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi ise gözaltına alınan gazetecilerin “RedHack ile irtibatlı” olduğu ve “grubun algı ekibi” olduğu yönünde haber geçti.

Gazetenin söz konusu haberinde, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘RedHack’ isimli yasadışı hacker gurubu ile irtibatı tespit edilen bu gurubun algı ekibi olarak değerlendirilen 9 isme yönelik gözaltı ve yakalama kararı çıkardı. 5 şüpheli gözaltına alınırken 3 şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi. 1 şüpheli ise aranıyor” denildi.

  Gazeteciler gözaltında: Ömer Çelik, İstanbul’a gönderildi
  Sabah Gazetesi gözaltındaki gazetecileri ‘Redhack’in algı timi’ ilan etti
Previous post
Cumartesi Annesi Fatma Morsümbül yaşamını yitirdi
Next post
'Kedi Cumhuriyeti': Avrupa'nın en büyük kedi kafesi açıldı