Ana SayfaGüncelHaluk Levent ‘inadına destek’ dedi: Konserimin geliri Güneş’in tedavisine

Haluk Levent ‘inadına destek’ dedi: Konserimin geliri Güneş’in tedavisine

HABER MERKEZİ – Suruç Katliamı’nda yaralanan ve kendisi için başlatılan yardım kampanyası ‘teröre destek’ sayılarak para cezası kesilen Güneş Erzurumluoğlu’nun tedavisine müzisyen Haluk Levent’ten destek geldi. Levent, Basel’de düzenleyeceği konserinin gelirinin Erzurumluoğlu’nun tedavisine aktarılacağını duyurdu.

Suruç katliamında ağır yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Güneş Erzurumluoğlu için Türkiye’de yardım kampanyası yapılmasına izin verilmezken, Kocaeli valiliğinden izinsiz kampanya başlatıldığı gerekçesiyle Erzurumluoğlu’na ceza kesilmişti.

Yardım kampanyasına ceza kesilmesi üzerine müzisyen Haluk Levent, 25 Aralık’taki konserinin gelirlerini Suruç Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan ancak katliamında ağır yaralanarak yüzde 98 engelli hale gelen 20 yaşındaki Güneş Erzurumluoğlu’nun tedavisi için bağışlayacağını duyurdu.

Haluk Levent Twitter’dan yaptığı paylaşımda “İnadına destek.. 25 Aralık Basel konserimin geliri Güneş’indir… Buradan duyuruyorum” dedi.

haluk levent

Levent, Güneş Erzurumluoğlu için başlatılan yardım kampanyasının linkini de paylaştı.

Ne olmuştu?

Suruç Katliamı’nda ağır yaralanarak yüzde 98 engelli hale gelen Güneş Eruzumluoğlu ‘terör mağduru gazi’ sayılmayınca çareyi İsviçre’deki Basel kentinde bulunan bir klinikte tedavi görmekte bulmuştu.

Bunun için arkadaşlarının geçtiğimiz Ekim ayında yardım kampanyası düzenlediği Erzurumluoğlu’na, Kocaeli valiliğinden izinsiz kampanya başlatıldığı gerekçesiyle Kabahatlar Kanunu’ndan 1500 TL ceza kesilmişti.

gunes erzurumluoğlu

Saldırıdan sonra yüzde 98 engelli durumuna düştüğünü anlatan Güneş Erzurumluoğlu şunları söylemişti:

Sadece sol kolumu kullanabiliyorum. 16 ay geçti olayın üzerinden ve 15 aydır fizik tedavi görüyorum. Devlet bize 1 yıl her gün 45 dakika seans alabileceğimizi, ikinci yıldan sonra sadece 60 seans hakkı verince maddiyat bizi çok zorladı. Yurt dışında daha ayrıntılı tedaviler var. İsviçre Basel kentinde bir klinikte denemek istedik

İnsanlar bana yardım edebilmek için hesap numarası istediler. İnternet üzerinden bir kampanya yaptık. İkinci günü tanıdıklarımız izin alınması gerektiğini söyleyince hemen durdurduk ve insanlar para yatırmayı kestiler.

Valiliğe giderek gerekli belgeleri sunduk. Valilikten ne zaman iyileşeceğime dair belge istediler benden. Yüzde 98 engelli diye 10 profesörün elinden çıkmış ömür boyu tedaviye muhtaçtır şeklinde bir belge verdik. Ama valilik bunu yeterli bulmadı. Şu kadar tedavi sonrası, şu kadar zamanda iyileşirim şeklinde bir yazı istediler. Doktorlar böyle bir belge veremeyeceklerini söylediler.

Valiliğe gittiğimizde yasa dışı örgütlere para topladığımıza yönelik emniyetten bir belge geldiğini söylediler. Bu yüzden kampanyanın engellendiğini belirttiler. Birkaç hafta sonra bana bin 103 lira Kabahatler Kanunu’ndan ceza kesildi. Cezayla ilgili itirazda bulunduk, yasal süreç devam ediyor.