Ana SayfaGüncel‘Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’ 10 Aralık’ta başlıyor

‘Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’ 10 Aralık’ta başlıyor

HABER MERKEZİ – 8. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde başlayacak. Festivalde, hak temelli mücadelelere ve ihlallere dair Türkiye’den ve dünyadan onlarca film seyirci ile buluşacak.

Bu sene 8’incisi düzenlenen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali, 10 – 14 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dünya İnsan Hakları gününde başlayacak olan festivalin bu yılki ana teması ise ‘temel insan hakları’.

Documentarist ekibi tarafından düzenlenen festivalde, hak temelli mücadelelere ve ihlallere dair Türkiye’den ve dünyadan onlarca film gösterilecek.

Hak ihlallerinin her alanına dokunan filmler

Festival programında yer alan filmler arasında, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleşen katliamın kurbanlarını yakınlarının gözünden anlatan filmlerden 22 yıldır cezaevinde adalet bekleyen bir şairin dünyasını bize açan “Gönderen: İlhan Sami Çolak”a, Documentarist 2016’nda Yeni Yetenek Ödülü kazanan “Hatırlıyorum”dan Mali’de İslami cihatçılara direnen müzisyenleri konu alan “Önce Bizi Öldürmeleri Gerekecek”e kadar çeşitli konulara odaklanan çeşitli filmler yer alıyor.

Emek Sineması’nın yıkımına karşı yürütülen mücadelenin anlatıldığı “Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi” Türkiye galasını festivalde yapacak.

  Emek Sineması mücadelesinin belgeseli 9 Aralık’ta gösterilecek

Festivalde geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz başarılı oyuncu Tarık Akan’ın anısına ‘Maden’ filminin özel bir gösterimi yapılacak.

Beş yönetmen tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve insan hakları temalı beş kısa öykünün anlatıldığı “Kıyıdakiler” de programda yer alan filmler arasında.

page_antalya-film-festivalinde-rengahenk-zamani_072188156

Festivale damga vuracak olan yapımlardan biri de, Honduraslı ekoloji savaşçısı Berta Caseres’in bu sene başında katledilmesinin perde arkasını aralamaya çalışan  “Berta Yaşıyor” (Berta Vive) adlı belgesel.

ilk gösterimi DOK Leipzig’te yapılan “Özgürleşen Seyirci”nin Türkiye’deki ilk festival gösterimi 8. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali kapsamında olacak.

Festivalde, filmlerin yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

SALT Galata, Aynalı Geçit ve Cezayir Salonu’ndaki gösterim ve etkinliklerin tamamı ücretsiz izlenebilir.

Ayrıntılı bilgiye buradan ve şuradan bakabilirsiniz.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump'ın ekibindeki isim: ABD Kürtlerden feragat etmeyecektir
Sonraki Haber
'Turizmde durum vahim': İstanbul ve Antalya en çok kaybeden iki merkez