Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen: İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış

HDP’li Bilgen: İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Rus Büyükelçi Karlov suikastıyla ilgili soruşturmada sadece saldırganın akrabalarının ve ev arkadaşlarının gözaltın alındığına dikkat çekerek, “Polisin 2 buçuk yıldır FETÖ’cü olduğunu tespit edememişler ama 2 buçuk saatte tespit edebildiler. 15 Temmuz’u enişteden öğrenenler, Büyükelçi’yi öldüren failin ailesini gözaltına alıyor. İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgen, Rus Büyükelçi Karlov suikastıyla ilgili soruşturmaya da dikkat çekti.

Bilgen’in konuşmasından satır başları şöyle:

Rus Büyükelçi Karlov’a suikast

Türkiye’nin güvenlik politikalarını esastan tartışma zorunluluğunu getirdi. Polisin 2 buçuk yıldır FETÖ’cü olduğunu tespit edememişler ama 2 buçuk saatte tespit edebildiler. 15 Temmuz’u enişteden öğrenenler, Büyükelçi’yi öldüren failin ailesini gözaltına alıyor. İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış.

Tutuklu vekiller

Kasım ayını başından bu yana hükümet temsilcileri tutuklanan milletvekillerimizle ilgili bizi suçlayan söylemler geliştiriyorlar. 17-25 Aralık’ta yargıdan kaçırdıklarını düşünseler aslında yargıdan kimin kaçtığını bütün kamuoyu çok net biçimde görecek. Son grup toplantımızdan sonra 2 milletvekilimiz tutuklandı, 3 arkadaşımız gözaltına alındı. Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok açık. Birşey aramıza gerek bunun büyük bir hukuksuzluk, keyfi tutum olduğunu kabul ediyorsanız ve bunun bir önceki başbakanın size karşı bir oyunu olduğu sözünde samimiyseniz AYM’nin kararının gereğini yapın. Daha önce de tutuklu milletvekilleri hakkında AYM ‘Milletvekilleri tutuklu yargılanamaz’ dedi. Bu karar daha geçerliyse, özel jest de istemiyoruz. AYM kararı herkesi bağlar. Milletvekillerinin nasıl yargılanacağı konusunda bir düzenleme yapılmamışsa bu karar da halen geçerlidir. Biz yargılanmak kaçmıyoruz. Bizi tutuklayarak inandığımız değerlerden çeviremeyeceksiniz. Bu işi daha fazla rehine siyasetiyle pazarlığa çevirmeyin.

Ethem Sarısülük davası

Karar polise ne kadar keyfi davranma hakkı tanığı bir kez daha tescillendi. İstediğiniz kadar ‘Yargı bağımsız ve gereğini yapıyor’ deyin.