Ana SayfaGüncel‘İlk Kadın Gazeteciler’: Basın tarihi dışında bırakılan kadınlar anlatılacak

‘İlk Kadın Gazeteciler’: Basın tarihi dışında bırakılan kadınlar anlatılacak

HABER MERKEZİ – Yoğurtçu Kadın Forumu, basın tarihinin dışında bırakılmış kadın gazetecilerin başarı ve hayatlarına, “Basın Tarihi Dışında Bırakılanlar: İlk Kadın Gazeteciler” etkinliği ile ışık tutacak.

Basın tarihinde kadınlar önemli bir yere sahip ancak derinlemesine incelenmediği takdirde onlara dair herhangi bir bilgiye ulaşmak neredeyse imkansız.

Yoğurtçu Kadın Forumu basın tarihinde önemli başarıları bulunan kadınları anlatmak için, ‘Basın Tarihi Dışında Bırakılanlar: İlk Kadın Gazeteciler’ etkinliği düzenliyor.

Forum tarafından yapılan çağrı metni şöyle:

Basın tarihi kitaplarını incelediğimizde, sanki kadın gazeteciler yok gibi. Ama sahiden de bu böyle midir? Biraz araştırdığımız zaman karşımıza taa 1890’lı yıllarda Selma Rıza çıkar. Sonra 1900’lerin başlarına geldiğimiz zaman Sabiha Sertel ve 1900 ortalarında ise Semiha Es…

Bu kadınların adlarını, ancak derinlikli araştırmalar yaptığımız zaman görüyoruz. Erkek egemen bakışın varlığı ve dışlayıcı etkisi o dönemde de kendini göstermiş, erkek işi olarak görülen gazetecilik mesleğinden kadınlar dışlanmış, adları ve emekleri görünmez kılınmıştır.

Erkek egemen zihniyet doğrultusunda dışlanmış ve emeği sömürülmüş kadın gazetecilerin konuşulacağı etkinlik 7 Aralık Çarşamba tarihinde 19:30’da Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği’nde (SODİD) gerçekleştirilecek.

Adres: Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sk. No:15 K:2 Kadıköy-İstanbul

Previous post
Cinsel istismara maruz bırakılan 11 yaşındaki çocuk doğum yaptı
Next post
Benzin ve motorine zam