Ana SayfaDünyaİlk vegan futbol kulübü: Forest Green Rovers

İlk vegan futbol kulübü: Forest Green Rovers

HABER MERKEZİ – İlk resmi vegan futbol kulübü olan Forest Green Rovers, bütün menülerden, kulübün günlük çalışmasında kullanılan teknolojiye kadar her alanda sürdürülebilirliği kendine ilke edinmiş. 

Forest Green Rovers, resmi olarak ilk vegan futbol kulübü olma özelliği taşıyor.

Kulüp, veganlığı sadece beslenme biçimine değil yaşamın her alanına yansıtmış durumda. Bütün menüleri, yetiştirme şekilleri, zeminin enerji verimi ve kulübün günlük çalışmasında kullandıkları teknoloji, sürdürülebilirliği ön plana çıkarıyor.

Bundan dört yıl önce topluma destek ve başarı amacıyla et ve ürünlerini terk etmiş olan kulübün bugün menüleri tamamen vegan.

Menülerine maç günleri, Cotswold Bira Fabrikası tarafından elma şarabı ve bira da dahil ediliyor.

Kulüp ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanacak, tamamen ahşaptan yapılacak ve 100 dönüm yeşilin yer aldığı bir bölgede yeni bir stadyum inşasına hazırlanıyor.

Çevre dostu stadyum Eco Park’ın bir bölümünü oluşturacak.

Kulübün internet sitesinde Eko Park’la ilgili şu ifadeler yer alıyor:

Yeşil işletmelerin ve teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği ve fikir paylaşımı yaptığı bir yer: Alan için yaratıcılık ve inovasyonun odak noktası ve dünya çapında oluşmaya başlayan yeşil sanayi devriminin bir parçası.

 

Kulüp ilke ve hedefleri doğrultusunda şu maddelere dikkat ediyor:

  • Saha, yağmur, drenaj ve kaynak suyu karışımıyla sulanıyor.
  • Çimler, pestisit kullanılmadan organik olarak yetiştiriliyor.
  • Düşük enerjili aydınlatmalar kullanılıyor.
  • Tamamı güneş enerjisi üreten stadyum çatısının 45 kW üretim kapasitesi var.
  • Zemindeki güneş enerjisi sistemi de yerden tarafları selamlıyor. Amacı ekrandaki çevre teknolojisinin bir parçası olmak ve görünmek.
  • Etsiz ilk futbol menüsüne sahipler. Menülerde mümkün oluğunda yerel, mevsimlik, taze ve organik yiyecekler kullanılıyor.
  • İngiltere’nin ilk elektrikli ‘mow-bot’u, insan müdahalesine gerek kalmadan sahayı otomatik olarak biçmek için GPS teknolojisini kullanıyor. İşi bittiğinde rapor bile yazıyor.

Kaynak: Rotka