Ana SayfaGüncel‘İmece’den ev işçilerinin hak ve sorunları için çalıştay

‘İmece’den ev işçilerinin hak ve sorunları için çalıştay

HABER MERKEZİ – İmece Kadın Sendikası, ev işçilerinin sosyal haklarını, karşılaştıkları sorunlar ile çözüm yollarını tartışılacağı bir çalıştay düzenleyecek.

İmece Kadın Sendikası, ev işçilerinin çalışması önündeki engelleri, buna karşın geliştirilecek çözüm yollarını ve sosyal haklarını konuşmak için 4 Aralık’ta Taksim Yeşilev’de br çalıştay gerçekleştirecek.

Serpil Kemalbey’in yapacağı açılış konuşmasının ardından, Sinem Atakul, “Toplumsal cinsiyet ve muhafazakarlık bağlamında kadının çalışma koşulları” başlıklı sunum yapacak.

Çalıştayda Karen Pape’in “MY FAİR HOME kampanyası deneyimi” ve Özge Berber’in “Dünyada ILO C189’un Serüveni” başlıklı sunumları da çalıştayda yer alacak.

Sunumların ardından “İnsana yakışır iş ve Türkiye’de ev işçilerinin sosyal güvenlik hakları”, “MY FAİR HOME Türkiye: Evlerimizde insana yakışır çalışma koşulları, nasıl”, “Türkiye’de My Fair Home’ kampanyasını nasıl örgütleyebiliriz”, “Örgütlenme modeli üstüne tartışma ve kampanya önerileri” konuları ele alınıp tartışılacak.




Önceki Haber
Başbakan’dan ekonomi açıklaması: Serin kanlı olun hepsi geçecek
Sonraki Haber
Şirvan'daki madende çalışan işçiler gerekçesiz işten çıkartıldı