Ana SayfaGüncel‘Kadın gibi yaşayacağıma adam gibi ölürüm’ sözlerine ceza yok

‘Kadın gibi yaşayacağıma adam gibi ölürüm’ sözlerine ceza yok

HABER MERKEZİ – Trabzonspor eski başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, “Kadın gibi 100 sene yaşayacağıma adam gibi bir sene yaşarım” sözleri nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, “Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım” sözlerinden dolayı hakkında açılan davadan beraat etti.

Kamuoyunda büyük tepki çeken kadını aşağılayıcı sözlerinin ardından Hacıosmanoğlu hakkında, “Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın bugünkü duruşmasında mahkeme kararını açıkladı.

‘Suçun yasal unsurlarının oluşmadığını’ gerekçe gösteren mahkeme, Hacıosmanoğlu’nun beraatine karar verdi.

Ne olmuştu?

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Trabzonspor – Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım” demişti.

Kadını aşağılayıcı bu sözler kamuoyunda büyük tepki çekmiş ve Hacıosmanoğlu bunun üzerine ‘amacının kadınlara hakaret olmadığını’ söyleyerek özür dilemek zorunda kalmıştı.