Ana SayfaGüncelKadınlar, Watsons önünde eylem yapacak: ‘Çıplak arama tacizdir, işkencedir’

Kadınlar, Watsons önünde eylem yapacak: ‘Çıplak arama tacizdir, işkencedir’

HABER MERKEZİ – Bir kız çocuğunun çıplak aramaya maruz bırakılmasına tepki olarak Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu yarın Eyüp’teki Vialand AVM Watsons Mağazası önünde eylem yapacak.

26 Kasım’da İstanbul Vialand alışveriş merkezinde (AVM) bulunan Watsons mağazasında hırsızlık yaptığından şüphelenilen lise 3. sınıf öğrencisinin çıplak aramaya maruz bırakılmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Dün akşam Anarşist Kadınlar’ın İstanbul’da Bahariye Caddesi’nde bulunan Watsons şubesi önünde yaptığı eylemin ardından, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu da yarın saat 16.00’da Eyüp’teki Vialand AVM Watsons Mağazası önünde eylem yapılacağını açıkladı.

Genç bir kızın çıplak aramaya maruz bırakılması tacizdir, şiddettir, işkencedir. Lise öğrencisi bir genç kızı,  hırsızlık suçlamasıyla mağaza müdürünün ve güvenlikçilerin  depoya indirmesi bile başlı başına bir  şiddet biçimiyken, bununla da yetinilmemiş, genç kız çıplak arama gibi bir işkenceye maruz bırakılmıştır! Şiddetin, işkencenin bahanesi olmaz!

Mağaza özür diledi

Mağaza, tepkilerin ardından özür dilerken, “Güvenlik görevlilerinin davranışını engellemeyerek üzerine düşen görevi yerine getirmeyen personelimizin şirketimizle ilişiği kesilmiştir” açıklaması yapmıştı.

  Watsons'dan 'özür' açıklaması: Personelin ilişiği kesilmiştir