Ana SayfaGüncelKadınlardan flört şiddetine karşı ’40tilki Kadın İnisiyatifi’

Kadınlardan flört şiddetine karşı ’40tilki Kadın İnisiyatifi’

HABER MERKEZİ – İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden bir grup kadın öğrenci flört şiddeti kavramını araştırmak, deneyimlerini paylaşmak ve farkındalık kazandırmak için ’40tilki Kadın İnisiyatifi’ni kurdu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve STK Yönetimi yüksek lisans programından bir grup kadın öğrenci, flört şiddeti kavramını araştırmak, bu konuda deneyim paylaşmak, farkındalık yaratmak ve konuya görünürlük kazandırmak amacı ile ’40tilki Kadın İnisiyatifi’ni kurdu.

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada flört şiddetine dair şunlar ifade edildi:

Flört kavramı ve flört ilişkileri, toplumumuzda varlığı pek kabul edilmeyen ve görmezden gelinen bir konu olduğu için, flört içerisinde yaşanan şiddet türleri de görünmez hale gelmektedir. Bu durum flört şiddetini deneyimleyenleri de sessizliğe itmekte, yaşadıkları olumsuz tecrübeleri paylaşamaz hale getirmektedir. Bunun yanı sıra, flört ilişkileri içerisinde cinsel ve fiziksel şiddet kadar görünür olmayan psikolojik, sosyal, dijital gibi farklı şiddet türleri de bulunmaktadır.

Flört ilişkisi yaşayan genç kadınların ve genç erkeklerin uyguladıkları ve/veya maruz kaldıkları bu şiddeti görebilmelerinin ve bu davranışlarını şiddet olarak tanımlayabilmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca flört şiddetinin toplumumuzda konuşulan ve tartışılan bir kavram haline gelmesinin gerekliliğini savunuyoruz.

Kadınlar ayrıca flört şiddeti başta olmak üzere kadın çalışmaları ile ilgili akademik makalelerin, röportajların, denemelerin, görsel materyallerin ve deneyim paylaşımlarının yer alacağı bir blog sayfası da açtı.

Amaçları, blog aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşarak flört şiddetinin görünür ve konuşulur kılmak.

40tilki Kadın İnisiyatifi’nin blog sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.