Ana SayfaEkonomiKozanoğlu’ndan ekonomi yorumu: İktidarın ayakta kalmasının koşulları ortadan kalkıyor

Kozanoğlu’ndan ekonomi yorumu: İktidarın ayakta kalmasının koşulları ortadan kalkıyor

HABER MERKEZİ – Prof. Dr. İktisatçı Hayri Kozanoğlu, TÜSİAD’ın ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi ve “Türkiye’nin turizm gelirlerinin 3’te birini kaybetmesi, 2017’de tablonun daha kötü görünmesi bile iş çevrelerinin tedirgin olması için yeterli. Yani siyasi olarak bu iktidarın ayakta kalması, Erdoğan rejiminin ayakta kalmasının koşulları giderek ortadan kalkıyor” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarının ekonomide güven kaybına neden olduğunu söylemiş ve “OHAL’in bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz. KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz” çağrısında bulunmuştu.

TÜSİAD’ın OHAL’in kaldırılması gerektiği yönünde yaptığı açıklamalara dikkat çeken Prof. Dr. İktisatçı Hayri Kozanoğlu, TÜSİAD’ın çok net mesajlar verdiğini söyledi.

TÜSİAD’ın, bir anlamda ekonomistlerin söylediklerini tekrarladığını da dile getiren Kozanoğlu, dihaber’e şu tespitlerde bulundu:

Türkiye’deki krizin ekonomik olarak hissedilen yönüne sırf ekonomik önlemlerle çözüm bulmak mümkün değildir. Türkiye’nin daha demokratik, insan haklarına saygılı, çoğulcu bir demokratik iklime geçmesi gerekir diyorduk. Aslında bir anlamda TÜSİAD da bunu doğrulamış oluyor. Çünkü Kanun Hükmünde Kararnameler’in (KHK) OHAL’in, Türkiye’de İslami uygulamaların, laikliği ayaklar altına alması Türkiye’yi bir kaos ortamına sürüklediğinin altını çiziyor. Bir şekilde Türkiye’de iş çevreleri açısından da bıçağın kemiğe dayandığı anlamına geliyor.

Evet, Suriyeli mültecilerle esnek emek uygulamalarıyla özel sektöre bir kısım avantajlar belki sağlanıyor. Nihayetinde onlar da şikayetçiler. Örneğin Türkiye’de turizm sektörüne yatırım yapmayan hiçbir sermaye kesimi yok. Türkiye’nin turizm gelirlerinin 3’te birini kaybetmesi, 2017’de tablonun daha kötü görünmesi bile iş çevrelerinin tedirgin olması için yeterli. Yani siyasi olarak bu iktidarın ayakta kalması, Erdoğan rejiminin ayakta kalmasının koşulları giderek ortadan kalkıyor.

  TÜSİAD: OHAL kaldırılmalı, KHK ile yönetimin sonuna gelinmeli

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emek Sineması mücadelesinin belgeseli 9 Aralık’ta gösterilecek
Sonraki Haber
Tokyo'da bir hostel: Kitap raflarından odalar