Ana SayfaGüncelKürkçü, Karlov’un sözlerini hatırlattı: ‘PKK terör örgütü değil’ diyen herkes kurşunlanacak mı?

Kürkçü, Karlov’un sözlerini hatırlattı: ‘PKK terör örgütü değil’ diyen herkes kurşunlanacak mı?

HABER MERKEZİ – HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Rus Büyükelçi Karlov’un suikastla yaşamını yitirmesine dair çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Karlov’un 2015 yılında PKK’yi ‘terör örgütü olarak görmediklerine’ dair açıklamasının ardından iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilmesini hatırlatan Kürkçü, “Bir zamanlar Ankara’da… ‘PKK terör örgütü değildir’ dediği için AKP medyasının yaftaladığı herkes eninde sonunda kurşunlanacak mı?” diye sordu.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, katıldığı sergide polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın gerçekleştirdiği suikast sonucu yaşamını yitirmesinin yankıları sürüyor.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’den de Karlov suikastına dair çarpıcı bir açıklama geldi.

Kişisel Twitter hesabından konuya dair bir paylaşımda bulunan Kürkçü, Karlov’un “PKK’yi terör örgütü olarak tanımadıkları” yönündeki açıklaması sonrasında iktidara yakın medya tarafından hedef gösterildiğine dikkat çekti ve şunları yazdı:

Bir zamanlar Ankara’da… ‘PKK terör örgütü değildir’ dediği için AKP medyasının yaftaladığı herkes eninde sonunda kurşunlanacak mı?

Kürkçü, isim vermeden katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüne de atıfta bulundu.

 

Karlov ne demişti?

Karlov Rus haber ajansı Ria Novosti’ye 2015 yılında verdiği röportajda şunları söylemişti:

Türkiye Dışişleri’nde görüşmemde şunu ifade ettim: Türkiye’nin uluslararası terörizm sorunları ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Özellikle geçenlerde Ankara terör saldırısından sonra. Fakat PKK ve PYD ne Rusya ne de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınmamakta.

Biz Suriye Kürtleri temsilcileri ile görüştük. Çünkü Suriye muhalefetinin diğer kanat temsilcileri ile de görüşüyoruz. PKK ile temaslarımız yok. PYD’ye gelince ise Batı’da Suriye muhalefeti ile temaslarımızın bulunmasını istiyor. Moskova’da PYD Başkanı Salih Müslim dahil söz konusu muhalefetin liderlerin katılımıyla 2 toplantı yaptık.