Ana SayfaGüncelMalatya’da ‘pembe trambüs’ uygulaması

Malatya’da ‘pembe trambüs’ uygulaması

HABER MERKEZİ – Malatya’da şehir içi ulaşımda sadece kadınların kullanacağı ‘pembe trambüs’ uygulaması başlıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li başkanı Ahmet Çakır, ‘çok seçkin bir proje’ olarak nitelendirdiği pembe trambüs uygulamasının Mayıs ya da Haziran  ayında başlayacağını açıkladı.

Malatya’da şehir içi ulaşımda sadece kadınların kullanacağı ‘pembe trambüs’ uygulaması başlıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Ahmet Çakır, sadece kadınların kullanacağı trambüsün çok seçkin bir proje olduğunu belirterek, yeni alınacak trambüslerle birlikte ulaşımın daha da rahatlayacağını savundu.

Çakır, “Şu anda 12 tane trambüsümüz var. Mayıs ya da Haziran aylarında 10 tane daha trambüs alacağız. Onların da gelmesiyle oradaki toplu taşıma daha da rahatlayacak” diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin trambüsle ilgili bir takım talepleri olduğunu ifade eden Çakır, şunları söyledi:

Bunların en önemlisi sadece bayanların kullanabileceği pembe trambüslerdi. Hatta bununla ilgili bir de kampanya başlatmışlardı. Bizler de bu talebi dikkate aldık ve bununla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah 2 trambüsü sadece bayan yolcularımıza yönelik alacağız. Trambüsler şu anda üretim bandında, o konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Biz trambülserin renklerinin farklı olmasını söyledik 2 trambüs pembe olacak.