Ana SayfaGüncelManisa’da hamile kadına şiddet uygulayan erkek hakkında 20.5 yıl hapis istemi

Manisa’da hamile kadına şiddet uygulayan erkek hakkında 20.5 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Manisa’da spor yapan Ebru Tireli’ye şiddet uygulayan Davut Kahraman’ın daha önce bir kadına daha şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Kahraman hakkında toplam 20.5 yıl hapis istendi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile olan Ebru Tireli’yi darp eden saldırgan Davut Kahraman hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede Kahraman’ın Ebru Tireli dışında, Neslihan Ç. adlı kadına da yönelik saldırıda bulunduğu belirtildi. İddianamede saldırgana iki kadına saldırıdan ceza talep edildi.

Kahraman hakkında müşteki Neslihan Ç.’ye yönelik olarak hakaret ve cinsel saldırı suçlarından 14 yıla kadar; müşteki Ebru Tireli’ye yönelik olarak da kasten yaralama ve hakaret suçlarından 6,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ebru Tireli’yi darp ettiği iddiasıyla 3 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Mehmet T. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

  Manisa’da hamile kadına şiddet uygulayan bir erkek tutuklandı

Ne olmuştu?

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dört aylık hamile Ebru Tireli evinin yakınında bulunan bir parkta spor yaparken saldırıya uğramıştı.

Yürüyüş yapan Tireli’nin yanına giden saldırgan, “Bir daha burada yürüyüp spor yapmayacaksın” tehdidiyle ayakkabısını çıkarıp vurmaya başlamıştı.

Yüzüne aldığı darbelerle yere düşen Tireli, karnındaki bebeğini korumak için saldırgandan özür dilemek zorunda kalmıştı.

Tireli, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

‘Hamileyim, ne olur vurma’ diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde bana vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı… Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Sonra birden beni bırakıp kaçtı.

Polisin soruşturması sonucu saldırganın Mehmet T. olduğu tespit edilmiş ve saldırgan gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

3 gün tutuklu kalan Mehmet T., ardından serbest bırakılmıştı.

Tahliye edilen Mehmet T.’nin avukatı ise, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek, “delil durumu değişikliği” dikkate alınarak müvekkilinin serbest bırakıldığını ifade etmişti.

Suçu işleyen kişinin Davut Kahraman olduğu tespit edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.