Ana SayfaGüncelMersin’de sel: 2 kişi yaşamını yitirdi, belediyeden ‘dışarı çıkmayın’ uyarısı

Mersin’de sel: 2 kişi yaşamını yitirdi, belediyeden ‘dışarı çıkmayın’ uyarısı

HABER MERKEZİ – Mersin’de gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle okullar tatil edilirken valilikten trafiğe çıkılmaması uyarısı geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise “vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları” istendi. Öte yandan biri kadın 2 kişinin sele kapılarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Mersin il merkezi ile ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Dün gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren yağış nedeniyle su taşkınları meydana geldi.

Bazı binaların alt katlarını su bastı.

Sabah saatlerinde işlerine gitmek için trafiğe çıkanlardan bazıları su birikintileri nedeniyle yolda kalırken, bazı toplu taşıma araçlarının da bozulduğu görüldü.

2 kişi yaşamını yitirdi

Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak mahallesinde sel sularına kapılan 30 yaşlarında bir kadın boğularak yaşamını yitirdi.

Üzerinden kimlik çıkmayan genç kadının cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’ na gönderildi.

Sel sularına kapılarak, yaşamını yitirdiği belirlenen 30 yaşlarında bir de erkek cesedi bulundu. Sel’de hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

Okullar tatil edildi

Öte yandan kuvvetli yağış nedeniyle il merkezine ek olarak Tarsus, Çamlıyayla ve Erdemli ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterliği de sağanak yağış nedeniyle üniversitenin 2 gün tatil edildiğini duyurdu.

Ayrıca Mersin -Adana arası tren seferlerinin de durduğu ilde, Mersin-Adana karayolu da hem devam eden yol çalışması nedeniyle hem de yağış nedeniyle tamamen durmuş durumda.

Belediyeden uyarı: Evlerinizden dışarı çıkmayın

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan uyarıda şöyle denildi:

Dün geceden beri etkisini gösteren sağanak nedeniyle oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur.

Valilikten uyarı

Yoğun yağış nedeni ile Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle dendi:

İlimiz genelinde devam eden sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle, zorunlu haller dışında vatandaşlarımızın yaya olarak veya özel araçları ile trafiğe çıkmamaları; acil durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezimizi arayıp bilgi vermeleri, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.