Ana SayfaGüncelMor Dayanışma’dan kampanya: İhtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz

Mor Dayanışma’dan kampanya: İhtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz

HABER MERKEZİ – Mor Dayanışma üyesi kadınlar, ‘İhtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz’ sloganı ile mağdur edilen aileler için yardım kampanyası başlattı. Üyelerden Çiğdem Özdeniz, “haydi kadınlar el ele güçlü bir şekilde kampanyamızı büyütüp çocuklarımızı ısıtalım” diyerek kadınları kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Adana Mor Dayanışma üyesi kadınlar ‘İhtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz” sloganıyla başlattıkları kampanya ile mağdur edilen ailelere ulaşmayı amaçlıyor.

Kolektif bir şekilde topladıkları ürünleri ailelere ulaştıran Mor Dayanışma üyelerinden Çiğdem Özdeniz, “Biz bunu yaparken hem ailenin ihtiyaç listesini çıkarmış oluyoruz, hem de birebir sohbet ederek, neler yaşadıklarını öğrenmiş oluyoruz. Özellikle çocukları dinliyor, onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Savaşların acımasızca yurtlarından edip buralara sürülen çocukların bize ihtiyaçları var” diyen Özdeniz kadınları kampanyaya destek olmaya çağırdı.

770x500nc-ada-04-12-16-mor-dayanisma-kampanya6-1

Mağdur edilenlerden bir çoğunun Güneydoğu’dan göç eden ve Suriye’den gelen ailelerden oluştığunu ifade eden Özdeniz şunları söyledi:

İlk olarak Adana’nın Tuzla beldesine bağlı Karakoçer çadırlarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Aileler gerçekten çok zor durumda ve yardımına muhtaçlar. Özellikle çocukların çok ihtiyacı var. 90’lı yıllarda göç etmiş aileler var. Daha sonra aralarında Suriye ve yine Güneydoğu’dan gelen aileler var. Bu aileler yaşanan savaş ortamından dolayı buradaki çadır kentteler. Biz de bu yaşananlara karşı ailelerin mağduriyetleri karşısında susmayarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Bugün tam günüdür, bugün bu çocukları unutursak biz vicdanımıza ne deriz şimdi. Dayanışma zamanı, haydi kadınlar el ele güçlü bir şekilde kampanyamızı büyütüp çocuklarımızı ısıtalım.